Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 20.10.2021, 23:05
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında bir araya geldi. Toplantının ardından yazılı açıklamada bulunuldu.

"Sıra gençlerde"

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Bilim Kurulu bugün gençlerin vakalar içindeki yeri, salgının seyri, aşılama programı ve grip gündemiyle bir araya geldi. Vakalardaki yaş ortalamasının düşmesi ve aşılama sayesinde hastane yükü bizi zorlamıyor. Yoğun bakımda tedavi gören vakaların büyük kısmını büyüklerimiz oluşturuyor. Kayıplarımızda da yine büyüklerimiz çoğunlukta. Vakaların neredeyse yüzde 50'si 30 yaş altı yurttaşlarımızdan oluşuyor. Gençlerimiz hastaneye yatmadan hastalığı atlatıyor fakat virüsü bulaştırdıkları büyüklerimiz hastalığı bu kadar kolay atlatamıyor. Bugün sorumluluk sırası gençlerimizdedir. Gençlerimiz tedbirlere riayet etmeli ve aşılarını yaptırmalıdır.

"Aşılamada yavaşlama mevcut"

Aşılama programında yavaşlama söz konusu. Aşılanma yüzdesinin yüksek olması aşısızları korumuyor. Kendinizi korumak için aşı yaptırmalısınız. Herkesi aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya çağırıyorum. 

"Yerli aşıya destek verin"

TURKOVAC çalışmalarımız bilim insanları tarafından değerlendiriliyor. Bu aşamada iki doz Sinovac aşısı olmuş kişilerin gönüllü olarak destek vermesine ihtiyacımız var. Yerli aşı bize güç verecek. e-Nabız sistemi üzerinden başvuru yapabilir veyahut en yakın şehir hastanesine gidebilirsiniz. 

Grip salgını

Geçtiğimiz sene grip neredeyse hiç görülmedi. Grip salgını an itibarıyla Türkiye'de gözlenmedi. 65 yaş üstündeki büyüklerimiz ve risk grubunda yer alan yurttaşlarımız için grip aşıları tanımlanmaya başladı. Aşılar stoklara girdikçe grip aşısı tanımlamayı sürdüreceğiz.

Yüz yüze eğitim

Okulların kapanması asla gündeme gelmeyecek. Evlatlarımızı koruyarak yüz yüze eğitimi sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)