Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 29.09.2021, 20:05
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında çevrim içi (online) olarak bir araya geldi.

Bakan Koca, toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.

"Okullar açık kalacak"

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Bilim Kurulu, vaka sayılarında okula giden öğrencilerin yer aldığı yaş grubunun dağılımını ele aldı. 5-17 yaş grubu, aktif vakaların yüzde 25'ini oluşturuyor. Söz konusu yaş grubunun bir kısmının aşılama programında olmaması da buna sebep oluyor. Buna rağmen, bahse konu yaş gurubundaki çocuklarımızın hastaneye yatış oranı düşük. Okulların mutlak yüz yüze eğitime açık kalacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum. 

"HES kodu dışında başka bir uygulama yok"

Bazı platformlarında, yeni dönemde aşı kartı isteneceği öne sürülmüştür. Sağlık Bakanlığı'nın yurt içinde HES kodu dışında başka bir uygulaması yoktur. Müesseseler ve kurumlar HES kodundan hangi bilgileri sorgulamak isterlerse sorgulayabilmektedir. 

"Tedbirlerdeki gevşeklik tabloya yansıyor"

Salgının seyrinde günlük vaka sayılarında durağanlık söz konusu. Fakat bu durağanlık günlük vaka sayılarında değil, günlük 20 binin üzerindedir. Tedbirlere uyarak ve aşı yaptırarak bu sayıyı düşürebiliriz. Son dönemlerde tedbirlerdeki gevşeklik vaka sayılarına direkt olarak yansıyor. Bu da toplum bağışıklığı hedefimize ulaşacağımız süreyi uzatıyor. Tedbirlere uyulmalı ve maskesiz kalabalıklardan uzak durulmalıdır. Salgının ilk başında yapabileceğimiz tek şey tedbirlere uymaktı. Bugün ise aşı olma seçeneği de bulunuyor. Biraz daha sabredersek maskesiz günlerimiz başlıyor olacak."

Yorumlar (0)