Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirdiği açıklamada, "Okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması hususunda ısrarlıyız." dedi.

GÜNDEM 22.09.2021, 22:17
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıda, bazı grupların salgın karşısındaki yeni durumu, salgının seyrindeki tehdit edici son veriler ve salgının okullardaki seyri görüşüldü.

"Yüz yüze eğitimde ısrarcıyız"

Toplantının ardından Koca, yazılı bir açıklama yaptı. 

Bakan Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Aşının yaygınlaşmasıyla birlikte artık üniversiteler de dahil olmak üzere okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması hususunda ısrarlıyız." dedi.

Okullarda salgın seyri yönünden yakın takip yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilim Kurulumuz, yaygın aşılamadan evvel, en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını, en erken açılanın ise yine okullar olmasını ısrarlı bir şekilde belirtmişti. Aşının yaygınlaşmasıyla birlikte artık üniversiteler de dahil olmak üzere okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması hususunda ısrarlıyız. Sınıfların ikili ya da üçlü eğitime geçmesi, eğitim sürelerinin günlere dağılımı, ders sürelerinin düşürülmesi, gerektiği durumda hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatiflerin uygulanması hususunda kararlıdır. 

Hamileleri uyardı

Son dönemde hamile kadınların hastalığa yakalanmasında da artış yaşandığına işaret eden Koca, "Gebelerimizin hastalığa yakalanmalarında yükseliş trendi yaşanmıştır. Bu, salgının seyrinde yeni bir şey. Anne adaylarımız bir an bile tereddüt etmeden aşılarını yaptırmalılar." dedi.

Yorumlar (0)