Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan açıklama: Yeni bir adıma geçiliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarında gözle görülen düşüşlerde yavaşlama olduğunu belirterek, vatandaşlara çok daha dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı.

GÜNDEM 27.01.2021, 22:16 29.01.2021, 09:26
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan açıklama: Yeni bir adıma geçiliyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Bakan Koca, video konferans yolu üzerinden katıldığı toplantının ardından, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir yazılı açıklama paylaştı.

Bakan Koca, vaka sayılarında, uygulamaya konulan önlemler sayesinde yüzde 80'e ulaşan bir düşüş meydana geldiğini fakat söz konusu düşüşün yavaşladığını kaydetti.

Bakan Koca, söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Önlemlere uymayı sürdürmeliyiz"

"5 ila 7 bin vaka aralığındayız. Bu durum, tedbirlere daha sıkı uyulması gerektiğini gösteriyor. Bu dönemde kalabalık ve kapalı mekanlardan uzak durulmalıdır. Bu hususta vatandaşlarımızı azami seviyede kısıtlama ve önlemlere uymaya çağırıyorum."

"Sağlık çalışanlarının hepsi aşılandı"

"Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri ile düzenlenen aşı programına göre öncelikle sağlık personellerinin aşılanması tamamlandı. Sağlık personellerinin aşılanması, savaşa hazırlık yapan askerlerimizin silahlanması ile aynı değerdedir. Mücadelenin en ön safında yer alan sağlıkçılarımız, an itibarıyla çok daha güvendedirler."

"Yarın 75 yaş ve üzeri aşılanmaya başlanacak"

"Yarın sabah saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir adıma geçeceğiz ve 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı sağlık kurum ve kuruluşlarında aşılamaya başlayacağız. Yarından itibaren, söz konusu yaş grubundaki vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına randevu usulü ile aşı olmaya gidebilecekler."

"Mutasyonlu virüsün görüldüğü yerler karantinaya alınıyor"

"Mutasyona uğramış koranavirüsün görüldüğü lokasyonlar ivedilikle karantina altına alınmaktadır. Ülkeler tekrar hudutlarını kapatmaya başlamıştır. Bu durum, önlemleri elden bırakmamamız hususunda bize önemli bir anımsatıcı olmuştur."

Yorumlar (0)