Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Ramazan ve yüz yüze eğitim görüşmesi

Son dönemde artan vaka sayıları ve Ramazan’da alınması gereken tedbirlerin görüşüleceği Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün toplanıyor.

GÜNDEM 12.04.2021, 10:22 12.04.2021, 18:11
Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Ramazan ve yüz yüze eğitim görüşmesi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Fahrettin Koca’nın başkanlığında toplanıyor.

Ramazan ve yüz yüze eğitim tedbirleri konuşulacak

Bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısında; Ramazan genelinde uygulanması düşünülen ek tedbirlerle birlikte yüz yüze eğitime ilişkin yeni düzenlemelerin görüşüleceği belirtildi.

Ülke genelinde son dönemlerde vaka sayıları yükselişe geçerken Ramazan ayında vaka sayılarında azalmanın beklendiği ifade edildi. İnsan hareketliliğini azalacağı bu dönemde yeni risk haritası oluşturulacak. Bu kapsamda önerilecek ek tedbirlerin yarın yapılacak olan Kabine toplantısında konuşulacağı ifade edildi. Kabine toplantısında bir sunum yapacak olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Bilim Kurulu’nun tavsiye niteliğindeki kararlarını kabineye aktaracak.

Bayram tatilleri için Kovid-19 kapsamında yeni ek tedbirler alınması gündemdeyken söz konusu bayram tatili dönemi için şehirler arası geçiş konusunda kısıtlamaların uygulanacağı iddia ediliyor. Bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısında alınacak tavsiye kararların, yarın Kabine Toplantısında görüşüldükten sonra yeni kararların açıklanması bekleniyor.

Yüz yüze eğitimde yeni tedbirler gelebilir mi?

Bilim Kurulu toplantısının bir diğer gündem maddesi ise yüz yüze eğitim. Çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi, Ramazan ayında okulların yüz yüze eğitime devam edip etmeyeceğini merak ederken bu sorunun cevabı bugünkü Bilim Kurulu ve yarınki Kabine Toplantısının ardından açıklanacak.

Daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, Yüz yüze eğitim uygulamasının, her şehrin il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edeceği açıklanmıştı.

Yorumlar (0)