Bilim insanlarından Bakan Kurum’a tam destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bilim insanlarına açıkladığı müsilaja karşı eylem planı, bilim insanlarını memnun etti. Bilim insanları, eylem planına tam destek verdi.

GÜNDEM 01.06.2021, 14:07 02.06.2021, 09:29
Bilim insanlarından Bakan Kurum’a tam destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, denizleri kaplayan deniz salyası (müsilaj) için eylem planı hazırladıklarını bildirmişti. 6 Haziran Pazar günü kamuoyu ile paylaşılacak olan plan, bugün bilim insanları ile paylaşıldı. 



Pek çok uzmanın eylem planından memnun olduğu ve tam destek vereceği açıklandı.

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı, konu hakkında ajanslara değerlendirmelerde bulundu: “Hazırlanan eylem planının hem Marmara Denizi’nin yapısını korumada hem de iklim değişikliğinin önüne geçmede etkili olacağını umuyorum. Adriyatik Denizi de 2007-2008 arasında bizim denizlerimiz gibiydi. O dönemde sıkı önlemler alındı ve deniz, şu an gayet iyi durumda. Hepimizin beklediği açıklama, Bakan Kurum’dan geldi; bu bizim oldukça memnun etti. Çünkü biz sonsuza kadar konuşsak da yetkililer harekete geçmediği sürece denizimizi kurtarma şansımız yoktu. Zira biz aylardır konuşuyoruz.”



Hızlı davranılması gerekiyor  

Sarı: “Bizler, müsilajla mücadelede eylem planına destek vereceğiz. Bu konuda çalışmalar yürüten Balıkesir ve Kocaeli Belediye Başkanlarına da ayrıca teşekkür ediyoruz. Müsilaj konusunda hızlı davranıp gereken önlemleri aldığımızda bizim denizimizin de Adriyatik gibi eski haline dönebilir. Bakan Kurum’un açıklamalarında sanayi atıkları ile mücadele konusunda da bir irade beyanı görüyoruz. Umuyoruz ki yapılacak denetimler ve gösterilecek hassasiyetlerle zehir yatağı olan akarsularımız kısa sürede arındırılacak ve artık güzellikleriyle anılmaya başlanacak.” 

Yorumlar (0)