Bilecik'te binlerce kişi hastanelik oldu! Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Bilecik'te son günlerde binlerce kişi kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurmasından sonra Sağlık Bakanlığı, 3 kişilik bir uzman ekibi şehre gönderdi. 

GÜNDEM 09.02.2022, 15:26 09.02.2022, 15:45
Bilecik'te binlerce kişi hastanelik oldu! Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Son günlerde Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne binlerce vatandaşın kusma ve ishal şikayetiyle başvuru yapmasından sonra uzun kuyruklar oluştu. 

Binlerce kişi hastanede kuyruk oluşturdu

Her geçen saat şikayetlerin artmasından sonra Sağlık Bakanlığı, 3 kişilik bir uzman ekibi inceleme yapmak üzere şehre gönderdi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, “Salgına ilişkin ayrıntılı araştırmalarımız sürüyor. Bir yoğunluk var evet. Kusma ve ishal şikayetiyle vatandaşlarımız geliyor. Biz bunun tedbirini aldık. Personel sayısını arttırdık. Yeni gözlem bölgeleri oluşturduk. Geçen haftaki tetkiklerde içme suyunda bir kirlilik görülmedi fakat bu, olmayacağı anlamına gelmiyor. Bugün numunelerimizi aldık. Laboratuvarımız çalışıyor. Bugün neticeler çıkacak ve 200 litrelik su örneği alıp Ankara’daki merkez laboratuvarımıza yolladık. Farklı testler üzerinde de çalışılıyor. Acaba farklı bir kirlilik ya da bir problem var mı gibi. Bugün itibariyle ayrıca 3 kişilik bir ekip bakanlığımız tarafından kentimizde görevlendirildi. Yola çıktılar. Ayrıntılı çalışma yapacağız. Yeniden su örnekleri alacağız. Neticeye ulaşmaya çalışıyoruz" açıklamasını yaptı. 

“1-2 gün süren bir hastalık”

Açıklamasının devamında Damkacı, “Hiçbir hastamız şu ana kadar yatmadı. Çok hafif seyirde, 1-2 gün süren, kusma ve bulantı belki ishalle süren bir hastalık. Ne çıkacak şu an bilemiyoruz. Araştırmalarımız sürüyor. Bu tahlil neticeleri hemen çıkacak gibi durmuyor. Dışkı kültürünü de araştırıyoruz. Su numunelerini de yeniden aldık. Onları da yolladık. Birkaç günde kesin bir sonuca ulaşırız. Ama yine de vatandaşlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum; viral bir şey de bunun altından çıkabilir, virüslerin sebep olduğu enfeksiyon da olabilir. Daima söz ettiğimiz gibi korona virüsle de ilgili söylemiştik. Hijyen ve temizlik kurallarına dikkat edilmeli. Pek çok hastalık, hijyene dikkat edilmediği için beliriyor. Bu vesileyle ben, vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Hijyen kurallarına azami dikkat etmeleri gerektiğini söylüyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)