Bildiriyi kınamayan TESUD yönetimi görevden alındı

İçişleri Bakanlığı, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyi kınamayan ve destek açıklamalarında bulunan Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin tamamının görevden alındığını duyurdu.

GÜNDEM 20.04.2021, 17:57 21.04.2021, 12:10
Bildiriyi kınamayan TESUD yönetimi görevden alındı

Bakanlığın açıklamasında, denetçiler ve müfettişlerin raporları doğrultusunda ilgili kanunun maddeleri gereğince böyle bir kararın alındığını bildirdi.

Bakanlığın onayı ile görevden uzaklaştırıldılar

Bakanlık açıklamasında tüm yasal işlemlerin ifası için hazırlanan raporların Başsavcılığa tevdi edildiği belirtilirken görevden almaların İçişleri Bakanlığı makamının onayı doğrultusunda gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi,  “Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Yönetim Kurulu Yöneticilerinin basın yayın organları yoluyla verdikleri beyanlarında, 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiriye destek oldukları görülmüştür. Söz konusu bildiriye ilişkin başlatılan soruşturma halen sürmektedir. TESUD yöneticilerinin destek açıklamaları üzerine Bakanlığımızca Dernekler Denetçileri ve Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir. Denetçiler ve müfettişler tarafından hazırlanan rapor Başsavcılığa tevdi edilmiştir. Ayrıca Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri geçici bir tedbirle ve Bakanlık makamının onayı neticesinde görevden uzaklaştırılmışlardır.”

Yorumlar (0)