Bild: Türk drone'larının yenilmesi imkânsız!

Bild isimli Alman gazetesi, Türk drone'larının yenilmesinin imkânsız olduğuna dikkat çeken bir yazı yayınladı. 

GÜNDEM 09.10.2020, 11:15 09.10.2020, 11:21
Bild: Türk drone'larının yenilmesi imkânsız!

Türkiye'nin İHA'ları (insansız hava aracı), hem sahip olduğu teknik özellikler hem de sahada gösterdiği başarılar dolayısıyla tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarıyor.

Söz konusu İHA'lar (insansız hava aracı), Alman medyasında da geniş yankı uyandırmayı sürdürüyor. 

Türkiye, hem İHA (insansız hava aracı) hem de SİHA (silahlı insansız hava aracı) sayesinde büyük bir güç olmayı başardı. Dünyanın önemli kurum ve kuruluşları tarafından yayınlanan yazılarda söz konusu başarıya sık sık yer verildi. Öte yandan, Türk drone'larının diğer ülkelerin savunma envanterine dâhil olması da pek çok başarının önünü açtı. 

Ermenistan'ın sivilleri hedef alması üzerine Azerbaycan'ın başlattığı karşı operasyonda, Bayraktar TB2 SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) önemli bir rol alması da ciddi derecede ses getirdi. 

Azerbaycan ordusu, sivillerin güvenliğini sağlamak ve işgal altında tutulan bölgeleri kurtarmak için başlattığı operasyon sırasında Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) ile Ermeni ordusunu ağır kayıplara uğrattı. Bunun üzerine Ermeni askerleri tek tek teslim olmaya ya da mevzilerden kaçmaya başladı. 

Bild isimli Alman gazetesi, Bayraktar TB2 SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) başarısına ilişkin bir yazı yayınladı.

 

Söz konusu yazıda, Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan Bayraktar TB2 SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı), Ermenistan ordusunu ciddi zayiata uğrattığı ifade edildi. Söz konusu araçların yenilmesi güç bir performans sergilediğine dikkat çekildi. 

Libya ve Suriye'de bulunan terör örgütlerine karşı Türkiye'nin, Bayraktar TB2 SİHA'lardan (silahlı insansız hava aracı) faydalandığı ifade edildi. Ayrıca, Türk drone'larının dünya genelinde ciddi bir yükselişe geçtiği vurgulandı. 

Yorumlar (0)