Biden’dan dikkat çeken “Kur’an-ı Kerim” içeren bayram mesajı

ABD Başkanı Biden, Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Tebrik mesajında Kur’an-ı Kerim’in “adalet” çağrısı da vardı: “İnsanlar, adalet için ayağa kalkmaya çağırılıyor.”

GÜNDEM 02.05.2022, 07:23 02.05.2022, 12:29
Biden’dan dikkat çeken “Kur’an-ı Kerim” içeren bayram mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik etmek için mesaj yayınladı. Mesajında Kur’an-ı Kerim ayrıntısı dikkat çekti. 



“Mülteciler için dua ediyoruz”

Başkan Biden’ın mesajı şu yöndeydi: “Eşim Jill Biden ve ben hem ABD’de hem de dünyanın tüm ülkelerinde yaşayan Müslümanların bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bayram dolayısıyla dualarımız, göç etmek zorunda kalmış mülteciler ve parçalanmış aileler için. Kur’an-ı Kerim’de insanların adalet için ayağa kalkması gerektiği yazar. Aynı zamanda toplumların birbirleriyle tanışmaları amacıyla farklı yaratıldıkları da ifade edilir. İnanç özgürlüğü yalnız ABD için değil tüm ülkeler için önemli bir temeldir.”



Beyaz Saray’da kutlama yapılacak

ABD Başkanı Biden, mesajında, bir süredir yapılmayan Ramazan Bayramı etkinliği hakkında da konuştu. Biden, Beyaz Saray’daki Ramazan Bayramı kutlamasının geri döndüğünü ve 2 Mayıs Pazartesi günü kutlama gerçekleştirileceğini kaydetti. Kutlamaya, başta ABD’deki Müslüman din adamları olmak üzere pek çok din adamı ve bürokrasi katılacak. 

Yorumlar (0)