Biden döneminde ilk kez: "Kuzey Kore, Japonya'ya 2 füze fırlattı"

Japonya Başbakanı Suga, Kuzey Kore'nin Japon Denizi’ne iki adet balistik füze fırlattığını duyurdu.

GÜNDEM 25.03.2021, 10:06 25.03.2021, 17:38
Biden döneminde ilk kez: "Kuzey Kore, Japonya'ya 2 füze fırlattı"

Japon Başbakan Suga Yoşihi, Kuzey Kore’nin BM Güvenlik Konseyi kurallarını ihlal ederek Japonya'ya iki adet füze gönderdiğini açıkladı. 

“Japonya’nın güvenliğini tehdit ediyor”

Japon Denizine, Kuzey Kore tarafından iki adet balistik füze fırlatıldığını ifade eden Japonya Başbakanı Suga, füzelerin Japon karasularına düştüğünü açıkladı. Ulusal Güvenlik Konseyinde düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Suga, Kuzey Kore yerel saatiyle 07.04 ve 07.23 sıralarında iki adet füzenin Japonya’ya düştüğünü aktardı. 

Balistik füze fırlatması yasaklanan Kuzey Kore’nin bu eyleminin, BM Güvenlik Konseyi kararını ihlal ettiğini belirten Başbakan Suga, saldırıyı şiddetle kınadı. Bu eylemin, Japonya ve çevresinin güvenliğini ve barışını tehdit ettiğini söyleyen Başbakan Suga, şiddetle protesto ettiklerini ve kınadıklarını açıkladı.

"Biden ile görüşecek"

Yapılan toplantıda, hava ve deniz trafiği güvenliğinin önemine değindiklerini ifade eden Suga, “Teyakkuz ve keşif şu an hiç olmadığı kadar önem arz ediyor. Halkın huzur ve barış içinde yaşamına devam etmesi için Güney Kore, ABD ve diğer ülkelerle yakın iş birliğinin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Nisan ayında ABD’de Joe Biden ile görüşeceği belirtilen Başbakan Suga, Kuzey Kore’nin bu politikalarını da Başkan Biden ile ele alacağını aktardı.

Kuzey Kore’nin balistik füze fırlatmasının ardından Japonya hükümeti’nin, Kuzey Kore’ye protesto notası çektiği açıklandı.

Yorumlar (0)