Beyoğlu saldırısı: 2 kişi daha tutuklandı

Beyoğlu'ndaki kanlı terör saldırısına dair terörist Ahlam Albashır ve firari Bilal Hassan'ın yasa dışı yollarla ülkemize geçmesine yardım ettikleri tespit edilen iki kişi tutuklandı. Böylelikle olaya ilişkin tutuklanan kişi sayısı 19'a yükseldi.

GÜNDEM 20.11.2022, 21:13 21.11.2022, 15:27
Beyoğlu saldırısı: 2 kişi daha tutuklandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım tarihinde altı kişinin can verdiği, 81 kişinin ise yaralandığı kanlı terör saldırısına dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen tahkikat devam ediyor. 

Tahkikat çerçevesinde terörist Albashır ve firari Hassan'ın yasa dışı yollardan Hatay'dan ülkemize giriş yapmalarını sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan Tareq A. ve Süleyman G., emniyetteki işlemlerinin sona ermesinin akabinde İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan iki kişi, tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine nakledildi.

Süleyman G. hakimlikte verdiği ifadesinde, savcılık ve emniyetteki beyanlarını yinelediğini kaydederek, suçlamaları reddetti.

Tareq A. ise kaçakçılık yaptığını dile getirerek, "Kaçak olarak Türkiye'ye giriş yapan mültecileri belli bir yerden, belli bir yere taşırım. Olayların buralara geleceğini hiç düşünmedim." dedi.

İkisi de tutuklandı

Hakimlik iki kişinin 'göçmen kaçakçılığı', 'nitelikli adam öldürme' ve 'ülke bütünlüğünü ve devletin birliğini bozma' suçlarından tutuklanmaları yönünde karar verdi. 

Kararda, Tareq A.'nın Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıyı düzenleyen Albashır ve firari Hassan'ı otomobille teslim alıp Antakya'dan Adana Ceyhan'a taşıdığını, bunu kendisine teklifte bulunan Süleyman G.'nin de kendilerine eskortluk yaptığına dair beyanları olduğunu belirtildi.

Diğer taraftan, tahkikat çerçevesinde terörist Albashır ve firari şüpheli Hassan'ın yasa dışı yollarla ülkemize geçmesine yardımcı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerden birinin salıverildiği, beşinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)