Beykoz’da çıkan yangın söndürüldü! Sebebi belli oldu

Beykoz’a bağlı olan Çavuşbaşı’nda yer alan bir ormanlık bölgede yangın çıktı. Yangın kısa süre içerisinde söndürülürken, çıkış sebebi ise belli oldu.

GÜNDEM 26.07.2022, 13:53 26.07.2022, 15:38
Beykoz’da çıkan yangın söndürüldü! Sebebi belli oldu

İstanbul’un ilçesi olan Beykoz’a bağlı Çavuşbaşı’nda bulunan bir ormanlık alanda yangın meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yollandı.

Müdahale başladı

Havadan ve karadan müdahalede bulunulan yangında helikopterin de destek sağladığı ifade edildi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yangını söndürme çalışmaları hızla devam ediyor.

Yangının çıkış sebebi açıklandı

Edinilen bilgilere göre, çocukların oyun oynadığı sırada ateş yaktığı ve daha sonra alevlerin büyüdüğü tespit edildi. Havadan müdahalede bulunulan yangın, kısa süre içerisinde söndürüldü.

Yangınlar çıkmaya devam ediyor

Geçtiğimiz gün Aydın’da meydana gelen yangın sırasında ormanlık alanlar tahribat görürken, yangında 12’nci saate girildiği ifade edilmişti. Birçok ekibin katılım sağlamasıyla yangına müdahalede bulunulurken, günün geç saatlerinde gece görüşlü helikopterlerin kullanıldığı ifade edilmişti. Yangına havadan 7 uçak, 12 helikopter müdahale ederken, karadan ise 540 yangın söndürme işçisi, 7 dozer, 56 arazöz, orman mühendisi yangın uzmanı, orman muhafaza memuru ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ilçe Belediyelerinin ekipleri, AFAD ve gönüllü vatandaşlar müdahalede bulunuyor.

Yorumlar (0)