Beykoz ormanlarında çıkan yangın kontrol altına alındı 

Beykoz’da ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin karadan ve havadan eş zamanlı müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındı. Yangını, ormanda bulunan 3 kişinin kasıtlı olarak çıkardığı ve sonrasında bölgeden hızla uzaklaştıkları iddia edildi. 

GÜNDEM 04.08.2021, 17:17 05.08.2021, 11:10
Beykoz ormanlarında çıkan yangın kontrol altına alındı 

İstanbul Beykoz ormanlarının Tokatköy Yuşa Tepesi mevkiinde saat 13.00 sularında bir yangın çıktı. Alevlerin ve dumanın çevreden görünmesiyle birlikte itfaiye ekiplerine haber verildi. Hızlı şekilde bölgeye sevk edilen OGM helikopteri, yangın söndürme araçları ve itfaiye ekipleri, alevler daha fazla yayılmadan müdahale etti. Çevredeki vatandaşlar ve esnaf da alevlere müdahaleye destek olmak için hızla olay yerine intikal etti. 



Söndürme ve soğutma çalışmaları hızlıca yapıldı 

Söndürme çalışmalarının hızlı olduğu gibi soğutma çalışmaları da oldukça hızlıydı. Yangından sonra yapılan incelemelerde 300 metrekarelik alanın yandığı belirlendi. Yangın tanıklarından Emine Yavuz isimli vatandaş, “Duyduk ve hemen geldik, söndürme çalışmalarına katıldık. İnsan acımaz mı şu hale? İnsanın zoruna gidiyor. Bu bölge ufak ufak yanıyordu. 3 kişinin kaçtığı söyleniyor ama tam emin değiliz.” ifadelerini kullandı. 



“Sabah 8’den bu yana burada devriye atıyoruz” 

Yangın söndürme çalışmalarına katılan bir vatandaş: “Biz sabah 8’den bu yana burada devriye atıyoruz. Aşağıya indim, geldim, devriyeye devam edeyim dedim ki yangın başladı. Şahısların ne yaptığını nasıl yaptığını tam olarak göremedik ama eşkalleri belli. 3 kişilerdi.” ifadelerini kullandı. 

Ormanda bulunan 3 kişinin yangını kasıtlı olarak çıkardığını ve hemen bölgeden kaçtığını söyleyen vatandaş Ali Yalın ise itfaiyecilere hızlı şekilde yardım ettiklerini, yangının söndürülememesi halinde Riva’ya kadar gidebileceğini aktardı.  

Yorumlar (0)