Beyaz Saray'dan Erdoğan açıklaması

Beyaz Saray, Erdoğan ve Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 27.08.2020, 08:03 27.08.2020, 16:20
Beyaz Saray'dan Erdoğan açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump'ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasında artan gerilimden "endişeli" olduğunu belirttiği ve hem Türkiye'ye hem Yunanistan'a "diyalog" çağrısı yaptığı bildirildi.

Görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapan Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ameriak Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

"İki lider arasındaki telefon görüşmesinde ABD Başkanı Sayın Donald John Trump, NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yükselen gerilimden ötürü 'kaygılı' olduğunu Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdi" denilen yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald John Trump'ın, Yunanistan ve Türkiye'nin, farklılıkların tek çözüm yolu olan diyaloğa bağlı kalması gerektiğini bir kez daha vurguladığı kaydedildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump'ın görüşmede, önemli ikili ve bölgesel konuları da görüştüğü ifade edildi.

Dün akşam Türkiye Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da Beyaz Saray'ın açıklamasına paralel ifadeler kullanılmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, Doğu Akdeniz'de istikrarsızlığı ortaya çıkaranın Türkiye olmadığını Donald Trump'a hatırlattığı vurgulanmıştı.

Trump-Miçotakis görüşmesi

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere ayrıca ABD Başkanı Donald John Trump'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin de bilgilendirmede bulundu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, görüşmede ABD Başkanı Donald John Trump'ın NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yükselen gerilimden ötürü kaygılı olduğunu bildirdiği ifade edildi. Açıklamada, Trump'ın Yunanistan ve Türkiye'nin, farklılıkların tek çözüm yolu olan diyaloğa bağlı kalması gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

ABD Başkanı Donald John Trump ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in görüşmede, ikili ve bölgesel konuları da görüştükleri belirtildi.

Yorumlar (0)