Beyaz Saray: Biden ile Putin görüşebilir

Beyaz Saray İletişim Direktörü Bedingfield, Ukrayna'da yaşanan gerilimin düşürülmesi halinde ve diplomasinin ülkede önem kazanması durumunda ABD Başkanı Joe Biden’ın Kremlin lideri Vladimir Putin’le görüşebileceğini dile getirdi.

GÜNDEM 30.03.2022, 13:56
Beyaz Saray: Biden ile Putin görüşebilir

Washington’da gazetecilere açıklama yapan Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, Ukrayna’da yaşanan son durumu değerlendirdi.

Bedingfield, ‘Başkan Biden, Rusya’dan somut şekilde bir gerilim azalması ve beraberinde diplomasiye gerçek ve net bir bağlılık durumunun gerektiği konusunda oldukça net” derken, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD'li mevkidaşı Biden arasında gerçekleşecek bir görüşmenin yalnız Ukrayna’da önemli ölçüde bir gerilim azaldıktan sonra mümkün olabileceğini belirtti.

"Biden ile Putin arasında gerçekleşecek bir görüşme için bizim çok net olduğumuzu dile getirmek haricinde önkoşullar koymayacağım” diyen Bedingfield, "Joe Biden, Putin ile yeniden görüşmek ya da onunla konuşmak için istekli olacağını ifade etti" dedi.

Pazartesi günü Joe Biden, Başkan Putin ile yeniden bir kişisel görüşmenin mümkün olabileceğini açıklamış, bu tarz görüşmeler için de beklentilerin gündemlerine göre hareket edeceklerini sözlerine eklemişti.

Yorumlar (0)