Beyaz Saray açıkladı: Ankara'da kritik görüşme

Türk istihbarat kaynakları, MİT'in (Milli İstihbarat Teşkilatı) ev sahipliğinde başkent Ankara'da Rus Dış İstihbarat Servisi ve CIA arasında bir görüşme yapıldığını bildirdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili de Rusya Federasyonu ile özellikle stratejik istikrar ve nükleer tehlikeye yönelik risklerin yönetilmesi hususunda Rusya Federasyonu ile irtibat kanallarının açık olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 14.11.2022, 18:20 15.11.2022, 17:00
Beyaz Saray açıkladı: Ankara'da kritik görüşme

SVR (Rus Dış İstihbarat Servisi) Başkanı Sergey Narışkin ve CIA (ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı) Direktörü Bill Burns görüşmesinin, MİT'in ev sahipliğinde başkent Ankara'da yapıldığı aktarıldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili de Rusya Federasyonu ile özellikle stratejik istikrar ve nükleer tehlikeye yönelik risklerin yönetilmesi hususunda Rusya Federasyonu ile irtibat kanallarının açık olduğunu kaydetti.

"Ukrayna'nın haberi var"

Yetkili, "Bu gayretler çerçevesinde Bill Burns, bugün Ankara'da Rus mevkidaşıyla buluşacak. Hiçbir biçimde bir müzakere olmayacak. Burns, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın çözüm yollarını görüşmeyecek. Burns, Rusya Federasyonu'nun nükleer silah kullanmasının neticeleri ve stratejik istikrarda gerginliğin gitgide tırmanmasına yönelik mesajlar iletecektir." bilgisi aktardı.

Bahse konu açıklamada, Burns'ün Rusya Federasyonu'nda 'haksız' yere tutuklu ABD vatandaşları mevzusunu da masaya yatıracağı belirtilerek, "Bu görüşme hususunda Ukrayna'ya gerekli bilgileri verdik. Biz, temel prensiplerimize sıkı sıkıya bağlıyız." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)