Bestler Dereler'de 3 terörist etkisiz! 3 şehit, 1 yaralı var

Dün Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. 3 jandarma personeli şehit düştüğü kaydedildi. 1 güvenlik korucusu ise ağır şekilde yaralandı.

GÜNDEM 16.05.2023, 12:51 17.05.2023, 09:31 Hakan Öksüz
Bestler Dereler'de 3 terörist etkisiz! 3 şehit, 1 yaralı var

Güvenlik güçleri, teröristlere yönelik mücadelesini Irak ve Suriye'nin kuzeyinde olduğu gibi yurt içinde de sürdürüyor. Dün Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyona dair İçişleri Bakanlığından açıklama geldi. 

Operasyon dün başlatıldı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı destekli operasyonda Atak taarruz helikopterleri ile J-SİHA'nın kullanıldığı bildirildi. Jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH) ile güvenlik korucularının da yer aldığı istihbarat doğrultusunda yapılan operasyonda dün 1 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

Bir grup terörist mağarada sıkıştırıldı

Operasyona bugün de devam edildiği, bir grup teröristin mağarada sıkıştırıldığı kaydedildi. Teröristler ile sıcak çatışmaya girildiği, buradaki 2 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Böylece Bestler Dereler bölgesinde dünden bu yana 3 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. 

3 şehit, 1 yaralı var

Aktarılan bilgilere göre operasyonda 3 jandarma personeli şehit düştü. 1 güvenlik korucusu ağır şekilde yaralandı. 

Yorumlar (0)