Beşiktaş’taki terör saldırısıyla ilgili önemli gelişme: Saldırının faili tutuklandı

2016 senesinde İstanbul'da 39 tanesi polis toplamda 46 kişinin haince şehit edildiği saldırıda bomba taşıyan terörist Diyarbakır'ta tutuklanıp cezaevine gönderildi.

GÜNDEM 19.11.2021, 19:25
Beşiktaş’taki terör saldırısıyla ilgili önemli gelişme: Saldırının faili tutuklandı

2016 senesinde 39 tanesi polis toplamda 46 kişinin şehit edildiği bombalı saldırının patlayıcılarını taşıyan terörist, Diyarbakır polisinin yapmış olduğu titiz çalışma neticesinde Mardin Nusaybin’de yakalandı.

K.K. Diyarbakır’a getirildi ve emniyetteki işlemleri sonrası tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

2016 senesinde Beşiktaş’ta bulunan Beşiktaş Vodafone Arena’da, Süper Toto Süper Lig’de Bursaspor ve Beşiktaş arasında oynanan maçın sonunda taraftar, stadı terk ettikten sonra saat 22.29’da bölgede bulunan çevik kuvvet polislerini hedef alan iki farklı terör saldırısı düzenlenmişti.

İlk saldırı “Beleştepe” olarak adlandırılan yerde, seyir halinde olan bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde olurken, ikinci saldırıysa 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda tekrar polislerin olduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması neticesinde meydana gelmişti.

İstanbul Anadolu yakasından dahi duyulan patlamalar sonrası çok sayıda ambulans olay yerine sevk edilmiş ve yaralılar, çevredeki hastanelere götürülmüştü.

Terör saldırısı sonrasında Dolmabahçe ve Meclis-i Mebusan caddeleri bir süre için trafiğe kapatılmış, çevredeki şüphelenilen paketler, olay yerindeki bomba imha uzmanlarınca kontrollü bir şekilde imha edilmişti.

Saldırı sonucunda 39 tanesi polis olmak üzere toplamda 46 kişi şehit düşmüştü.

Yorumlar (0)