Beşiktaş'ta yaşanan faciada yeni gelişmeler...

Dün Beşiktaş'ta otobüs durağına dalarak 1 kişinin ölümüne, 12 kişinin ise yaralanmasına sebep olan özel halk otobüsü şoförü sabıkalı çıktı.

GÜNDEM 04.11.2019, 10:27
Beşiktaş'ta yaşanan faciada yeni gelişmeler...

Dün saat 16.30 sıralarında yaşanan olayda Şirintepe-Kabataş seferi yapmakta olan bir özel halk otobüsü şoförü Necdet Karakuş (33), seyir esnasında bir yolcu ile tartışma yaşadı. Barbaros Bulvarı istikametine gitmesi gereken otobüs Ortaköy yönüne döndü.

Bahçeşehir Üniversitesi durağına dalan otobüs nedeniyle 12 kişi yaralandı. Olayın şoku sürerken şoför Necdet Karakuş elindeki bıçakla çevredekilere saldırdı. Kaçmasını önlemek adına yolcular ve çevredeki diğer vatandaşlar Karakuş'un peşinden koştular. O esnada Karakuş bir vatandaşı elindeki bıçakla kolundan yaraladı, ardından Beşiktaş İskelesi'nden kendini denize attı.

Yaralılardan biri kurtarılamadı

Derhal olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri olayla ilgili çalışmalarına başladı. 2'si ağır 13 yaralı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan biri maalesef kurtarılamadı. 

Polis ise dehşet saçan şoförün peşine düştü. Denizden çıkarılan şoför Karakuş gözaltına alındı.

Sabıkası varmış

Hürriyet'in hazırladığı habere göre Beşiktaş Emniyet Müdürlüğüne götürülen Karakuş'un "taksirle yaralama" ve "kasten yaralama" suçlarından sabıkası olduğu belirlendi.

İBB açıklama yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olayın ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, özel halk otobüsü sisteminin inceleneceği belirtilerek şöyle söylendi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu şoför, araç sahibi ve özel halk otobüsü şirketi hakkında detaylı bir inceleme başlatılmış durumda. İstanbulluların tekrar benzer bir olay yaşamaması için kapsamlı tedbirler alacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Yorumlar (0)