Berlin’de 17 yaşındaki Türk kızı, ırkçı Almanlar tarafından darp edildi

Berlin’de yaşayan 17 yaşındaki Dilan Sözeri, tramvayda karşılaştığı 3 kadın ve 3 erkekten oluşan grubun ırkçı söylemlerine maruz kaldı. Kendisine “pis yabancı” denildiğini belirten Dilan, darp edildiğini dile getirdi. Alman basınının haberi yanlış vermesi üzerine hastanedeki odasında video çekerek yayınlayan Dilan, beyin travması geçirdiğini ifade etti. Ancak Berlin polisi, 3 kişinin gözaltına alınıp bir süre sonra serbest bırakıldığını çünkü olayın bir tür “maske” kavgası olduğunu aktardı.

GÜNDEM 10.02.2022, 10:02
Berlin’de 17 yaşındaki Türk kızı, ırkçı Almanlar tarafından darp edildi

İnsanlık suçu olarak tanımlanması gereken ırkçı saldırıya bu kez 17 yaşındaki bir Türk kızı maruz kaldı. Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan Dilan Sözeri, tramvayda uğradığı ırkçı sözlü ve fiziksel saldırıları çektiği bir video ile dünyaya duyurdu. 3’ü kadın 3’ü erkek olmak üzere 6 kişinin kendisine “geldiğin yere git”, “pis yabancı” gibi sözler sarf ettiğini ve çeşitli hakaretlerde bulunduklarını dile getiren Dilan, Greifswalder Strasse istasyonuna geldiklerinde aynı kişiler tarafından fiziksel olarak darp edildiğini ifade etti.  

Genç kız, beyin travması geçirdi 

Darp edilmesinin ardından hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç kız, beyin travması geçirdiğini ve vücudunda hala darp izleri bulunduğunu kaydetti. Alman basınına yansıtılan haberde ise grubun Dilan’a karşı muamelesi için “maske takmadığı için saldırıya uğradı” cümleleri sarf edildi. Saldırının ırkçılıktan kaynaklandığına değinilmeyen haber sonrasında Dilan Sözeri, hastanede video çekerek internet üzerinden yayınladı.  



“Hep kafama vurdular” 

Dilan, yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Basın, yaşananlar hakkında yalan haber ürettiği için kamuoyuna açıklama yapmak istiyorum. Ben, Berlin’de yaşayan bir yabancı olduğum için saldırıya uğradım. Benden bir durak sonra tramvaya binen grup bana ırkçı sözler sarf etti. Tramvaydan inince de etrafımı sardılar ve sözlü saldırılarına devam ettiler. Sonra bana vurmaya ve tekme atmaya başladılar. Ayaklarıma tekme attılar, defalarca kafama vurdular. Beni yere düşürmek istediler.” 

Suçlular serbest bırakıldı 

Video çekerken o anları adeta yeniden yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Dilan, istasyonda çok fazla insan olduğunu ama kimsenin kendisine yardım etmediğini de kaydetti. Olayın ortaya çıkmasının ardından Berlin polisi tarafından soruşturma başlatıldı. Polis ise bu olayı, Dilan’ın 6 kişilik gruba maske takmalarını söylediği ve grubun da karşılık olarak ırkçı söylemlerde bulunduğu şeklinde basına aktardı. Dilan’ın olay anında kısa süreliğine çektiği videoda 3 saldırganın tespit edildiği ve gözaltına alınıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları ifade edildi.

Yorumlar (0)