Berberlerde pandemi etkisi: İşler yarı yarıya azaldı

Pandemiden dolayı 2 kez kapalı kalan berber dükkanları normalleşme dönemiyle birlikte müşterilerinin bir kısmını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

GÜNDEM 28.06.2021, 17:29
Berberlerde pandemi etkisi: İşler yarı yarıya azaldı

Edirne Keşan’da koronavirüs sebebiyle korkan ve çekinen müşteriler traşlarını evde olmaya başlayınca berberlerde işler tekrar açılsa dahi yarı yarıya düştü.

Vatandaşların salgın veya ekonomik sebeplerden dolayı berberlere çok fazla gelmediğini ifade eden Kudret Kalkan, insanların iyi kötü kendilerini traş etseler dahi berber eli değmediğinden saçlarına iyi bir görünüm kazandıramadıklarını kaydetti.

Kalkan, “Pandemi döneminde insanlar traş makinasını alarak kendilerini traş etmeye alıştılar. Traşlarını kendi olanlar genellikle ense traşı için buraya geliyorlar. Pandemi sebebiyle traş oranları yarı yarıya düştü. Sakal traşı ise yarıdan fazla düştü, arada bir geliniyor artık. Burada hijyen kurallarına üst düzeyde uyuluyor. Vatandaşlarımızın iyi bir görünüm kazanmak için bizleri tercih etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“İnsanlar başlarının çaresine bir şekilde baktı*

Esnaf Turgay Kalkan, berber salonlarında eski müşteri sohbetlerini özlediklerini söyleyerek, “İlk açıldığı zamanlarda durum daha farklıydı, şimdi ise işlerde düşüş görüldü. Pandemi zamanında herkes kendi başının çaresine bakmak durumunda kaldı. Şimdi ise insanlar evde traşlarını olmaya devam ediyor. Yaz sezonu ve düğünlerin tekrar başlamasıyla işlerin normale dönmesini bekliyoruz, aksi takdirde işimiz zor gibi gözüküyor.” dedi.

"68 gün boyunca kapalı kaldık"

Berber mutlu Gezer önce 51 gün ardından ise 17 gün olmak üzere toplamda bu süreçte 68 gün berberlerin kapalı kaldığını söyleyerek, bu sürecin ardından müşterilerin korktuklarından dolayı berberlere gitmeyi düşünmediklerini ifade etti. Gezer, “İnsanlar makinelerini alarak pandemi zamanında evde traşlarını olmaya başladı. Babalar çocuklarını, çocuklar babalarını tıraş yaptı ve bunu sürdürüyorlar. 10 müşterimizin 3’ü artık tıraşını evde oluyor. Bu da bizi çok etkiledi.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)