Berat Albayrak, CHP'ye dava açtı

Kişisel Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir mektupla istifa ettiğini açıklayan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, "Damat nerede?" şeklinde soru soran CHP'ye 500 bin liralık dava açılacağını duyurdu. Göktaş, eski bakanın görevinden ayrıldıktan sonra ailesi ile birlikte zaman geçirdiğini ifade etti.

GÜNDEM 20.02.2021, 20:38 21.02.2021, 17:07
Berat Albayrak, CHP'ye dava açtı

CHP'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "Paralar nerede? Kayıp... Peki 'damat' nerede? Sen de oyna, firari damadı bul. Devamı yarın." ifadelerine yer verildi. Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş, CHP’nin müvekkilini hedef alan söylemlerine dair dava açacaklarını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklamasını Twitter üzerinden yayımlayan ve "Son aylarda Sayın Berat Albayrak hakkında ana muhalefet partisince başlatılan, görsel, yazılı ve sosyal medya platformlarında yer alan karalama ve çirkin iftira çalışmalarına karşılık bu açıklamanın gerçekleştirilmesine gerek görülmüştür.” diyen Göktaş, Merkez Bankası’nın herhangi bir miktarda TL ya da döviz türünden kaynağının farklı yerlere transfer edilme veya yok olma durumunun olmadığını belirtti.

Ana muhalefet partisinin ve kimi çevrelerin Albayrak’a karşı algı operasyonu gerçekleştirdiğini dile getiren Göktaş, “Kamu kurumlarında görev aldığı süre zarfı içerisinde Sayın Berat Albayrak’ı; iftira ve yalanlarla, terör örgütlerinin kullandığı algı operasyonu ve taktiklerle nefret objesi durumuna getirmeye çalışanların bir defa daha aynı oyunu devreye soktukları görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamasında CHP’yi de hedef alan Göktaş, “Bünyesinde yaşanan tecavüz olaylarına karşı üç maymunu oynayan ve terör örgütlerine verdikleri destek afişe olunca ahlaki meşruiyetini yitiren ana muhalefet partisi, görülüyor ki tüm etki ajanları ile beraber bir nefret objesi olarak Berat Albayrak’ı seçmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

İstifa ettikten sonra Albayrak'tan herhangi bir haber alınamamasına da değinen avukat Göktaş, “Görev süresi boyunca Türkiye Cumhuriyeti geçmişinde hiçbir bakanın karşılaşmadığı iftira, yalan ve ahlaksız saldırılara maruz kalan Sayın Berat Albayrak, görevinden ayrıldığı günden beri normal bir Türk ailesinde olduğu gibi, evinde ailesi ile zaman geçirmektedir.” dedi.

Göktaş, Albayrak hakkındaki söylemler sebebi ile dava açacaklarını dile getirerek, açıklamasına şu sözlerle son verdi:

“Bu mesnetsiz ve suç hususu imaların Sayın Albayrak’ın itibarına yönelik ve bireysel haklarına saldırı niteliğinde ifadeler olduğundan şüphe yoktur. Bu saldırılara ve ifadelere karşı da tarafımızca her türlü yasal yollara başvuruda bulunulacaktır.

Açılacak 500 bin TL'lik davadan kazanılacak olan tazminat tutarı, PKK terör örgütü ile mücadelede şehit olan kahramanlarımızın ailelerine bağışlanacaktır.”

Yorumlar (0)