Beninli bakanın Macron’a hareketi gündem oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ayaküstü konuşan Benin Dışişleri Bakanı Aurelien Agbenonci, Macron’un omzuna dokunması sonrası çok konuşulacak bir hareket yaptı. Omzunu eliyle temizleyen Beninli bakan, bir anda sosyal medyanın gündemi oldu. 

GÜNDEM 30.07.2022, 16:33 30.07.2022, 16:59
Beninli bakanın Macron’a hareketi gündem oldu

Afrika ziyareti kapsamında Benin’e de uğrayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme esnasında az ileride Benin Dışişleri Bakanı Agbenonci’yi de gören Macron, kendisini yanına davet etti. Davet üzerine iki liderin yanına gelen Beninli bakan, Macron’un omzuna dokunması sonrası sürpriz bir hareket yaptı. Parmaklarının ucuyla Macron’un dokunduğu omzunu temizleyen Agbenonci, bir anda sosyal medyanın gündemi haline geldi. 

Sosyal medyada hızla yayıldı

Ses getiren o anlar Fransız medyasında yer almazken, sosyal medya platformlarında ise milyonlarca kişiye yayıldı. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan bir Twitter kullancısı, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin söylediği, ‘Bana dokunma, kirletiyorsun’ sözünü hatırlattı. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise eski ABD Başkanı Trump’ın kameralar karşısında Macron’un yakasını parmakla silkelemesine atıfta bulundu. 

Beninli bakandan açıklama geldi

Görüntülerin milyonlarca kişiye yayılması sonrası Benin Dışişleri Bakanı Aurelien Agbenonci de bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Agbenonci, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ceketimin üzerinde toz olduğunu belirtti. Bu sebeple bu tarz bir harekette bulundum. Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bu açıklamayı yapma gereği duydum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)