“Beni takip ettiler” demişti: Taksim saldırısındaki teröristten yalan ifade!

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı düzenleyen kadın terörist Ahlam el-Beşir’in emniyet sorgusu sırasında yalan ifade verdiği ve polisleri aldatmaya yönelik hareket ettiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 18.11.2022, 10:26 19.11.2022, 08:43
“Beni takip ettiler” demişti: Taksim saldırısındaki teröristten yalan ifade!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un en işlek bölgelerinden olan İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama bütün Türkiye’yi derinden etkilemişti. Bu olayın sonrasında ekipler tarafından inceleme yapılmış ve aynı gün içerisinde bombayı bırakan terörist yakalanmıştı. Polis sorgusu sırasında kadın terörist Ahlam el-Beşir’in yalan ifadelerde bulunduğu ve polisleri aldatmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Yalan ifade verdi, polisleri yanıltmaya çalıştı

İstiklal Caddesi zanlısı Ahlam el- Beşir’in polis sorgusu sırasında "Hacı" adında bir şahsın kendisini izlediğini, saldırının öncesinde fotoğrafını çektiğini ve telefonuna yollayarak "Seni takip ediyoruz" dediğini iddia etmişti. İlk ifadesinde “Çok korkmuştum, çantayı bıraktım ve Taksim'e yürümeye başladım" diyen kadın teröristin ifade ettiği gibi bir kişinin olmadığı belirlendi.

İstihbarat ve emniyet ekipleri, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının zanlısı Ahlam El Beşir'i takip eden ya da fotoğraflarını çeken hiç kimsenin bulunmadığını tespit etti. El Beşir'in polis sorgusu sırasında kendisini kurtarmak adına bu şekilde bir ifadede bulunduğu ortaya çıktı.

3 defa keşif yaptı

PKK-PYD terör yapılanmasına 2017 senesinde sevgilisi Ahmed A.’nın aracılık etmesiyle girdiğini aktaran El Beşir, örgütün "Hacı" isimli sözde idarecisi tarafından ilk olarak Celablus'ta görevlendirildiğini, ancak göreve gitmek istememesi üzerine Bilal Hassan adında terörist ile beraber Türkiye'ye yollandığını ifade etti.

İdlib'te bir araya geldiği Bilal Hassan ile 27 Temmuz günü Hatay'a geçtiklerini buradan bir araç vasıtasıyla İstanbul'a gittiklerini iddia eden kadın teröristin ifadesine göre, Esenler'de Ferhat Habeş isimli bir kişinin dairesinde kaldıklarını dile getirdi. Habeş'e ait olan bir tekstil atölyesinde barındıklarını ve karı-koca gibi davranarak dikkat çekmemeye çalıştıklarını ifade eden El Beşir, “4 ay süresince Bilal Hassan evden adımı dışarı atmadı. Saldırının öncesinde Yasir isimli bir kişiyle 3 defa Taksim’de keşif yapmaya gittik” dedi.

“Çantada bomba olduğunu bilmiyordum”

Öte yandan El Beşir saldırının gerçekleştiği gün, Taksim’e Bilal Hassan ile gittiklerini, çanta içerisinde bombanın olduğundan haberinin olmadığını iddia etti. Çanta içerisinde ne olduğundan habersiz olduğunu öne süren El Beşir, "Hassan eve gitti. Ben de orada oturdum. Daha sonra çantaya dokundum. En üst kısımda cips vardı. Onun altında yumuşak bir nesne vardı. Bende uyuşturucu zannettim. Oraya bıraktım. Parfüm bakıyordum, o sırada patlama meydana geldi." dedi.

Bilal Hassan'ın otomobilden indiğini, kendisine "Sen oraya git ben arkadan geliyorum" dediğini, ancak caddeye girdiğinde ise "Seni izliyoruz" mesajı üzerine bölgeye bombayı bıraktığını öne süren el- Beşir'in bu ifadelerinin gerçek olmadığı belirlendi. Firari Bilal Hassas'ı yakalamak adına çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)