“Beni almaya teçhizatları yetmez” diyen kişiye, polisten, “Biz geldik” cevabı

Konya'da internet üzerinden yasa dışı bahis oynatan şebekeye polis ekipleri operasyon düzenledi.

GÜNDEM 27.02.2021, 11:52 27.02.2021, 13:44
“Beni almaya teçhizatları yetmez” diyen kişiye, polisten, “Biz geldik” cevabı

Sosyal medyada açtıkları canlı yayın üzerinden yasa dışı oynatan ve yasal olmayan sitelerine üye kazandırmak isteyen R.G, yayın sırasında üyelerine emniyet güçlerini kast ederek, “Beni almaya teçhizatları yetmez” dedikten sonra kendisini gözaltına almaya gelen polisin cevabı, “Biz geldik” oldu.

4 şüpheli yakalandı

Konya’da yasa dışı sitelerine üye kazandırma maksadıyla sosyal medyada açtıkları canlı yayın üzerinden üyelerine hediye çeki vaat ederek dolandırıcılık yapan 4 şüpheli yapılan operasyonla yakayı ele verdi.

Konya emniyeti göz açtırmadı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "Twitch" adlı programı üzerinden canlı yayın yaparak insanları yasa dışı oynamaya yönelten bir şebeke tespit etti. Daha sonra ise ekipler şebeke üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı.

Kent merkezinde belirlenen iki ayrı adrese yapılan baskında 2'si kadın 4 şüpheli gözaltına alındı.

Hediye çeki dağıtıp e teşvik ettiler

İnternet üzerinden yaptıkları canlı yayın sırasında yüzlerini maske ile kapatarak üyelerine “bonus” ve “hediye çeki” dağıtan zanlılardan "Bora" kod adlı R.G (28), Ş.E. (27) ve H.A’nın (23) tuzağa düşürdükleri kişilere yasa dışı oynamaları için teşvikte bulunduğu öğrenildi.

“Beni almaya teçhizatları yetmez”

Gözaltına alınanlar arasında R.G'nin, canlı yayın esnasında emniyet mensuplarını kast ederek, "Beni almaya teçhizatları yetmez Beni almak güvence, öz güven ve tecrübe ister." dediği ortaya çıktı.

Şüphelilerden birinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, R.G, Ş.E. ve H.A. ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi

 

Yorumlar (0)