"Bence Trump haklıydı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "YPG/PKK Türk topraklarına saldırdığında bu topraklar Türkiye'nin değil NATO'nun topraklarıydı. NATO'nun karşılığı nerede? NATO nerede? Bence Trump diğer milletlerin öne çıkması gerektiğini söylediğinde haklıydı." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.10.2019, 19:26
"Bence Trump haklıydı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gerçek trajedinin, ABD yönetiminin, Obama döneminden beri Suriye'deki terörist ağını desteklemesi, silahlandırması ve finanse etmesi olduğunu belirtti.

Kalın, CNN World'de Becky Anderson'ın Barış Pınarı Harekatı'na yönelik tepkiler ve iddiaları ilişkin sorularına yanıt verdi.

"YPG/PKK, özerk bölge yaratmakla ilgileniyor"

İbrahim Kalın, Türkiye'nin, YPG-PKK'nın, DEAŞ ile mücadele adı altında ABD'den temin ettiği silahlarla Arap kasabalarında güçlendiğini ve insanları evlerini terk etmek zorunda bıraktığını söyledi.

YPG/PKK'nın harekatın ikinci gününde yaklaşık 800 DEAŞ mahkumunu serbest bıraktığını, bunu yapmasının nedeninin, YPG/PKK olmadan DEAŞ ile mücadele edemeyeceklerini iddia eden ABD ve Avrupa'ya şantaj yapmak olduğuna işaret eden Kalın, "YPG/PKK, bölgede gerçekten DEAŞ ile mücadele etmekten ziyade açıkça ayrılıkçı bir gündemi olan bir tür özerk bölge yaratmakla ilgileniyor." ifadelerini kullandı.

"Trump, defalarca DEAŞ'ın yok edildiğini söylerken..."

Türkiye'nin ABD ve Rusya ile iki ayrı anlaşma yaptığını aktaran Kalın, "ABD ile yaptığımız anlaşma belirli bir bölgeyi kapsıyor. ABD ile diğer bölgelere ilişkin yapmaya çalıştığımız anlaşmalar yürümedi, (Amerikalılar) dürüst değillerdi. Askerlerimiz ABD askerleriyle ortak devriyelere devam ederken YPG/PKK'yı desteklemeye ve silahlandırmaya devam etti. Trump defalarca DEAŞ'ın yok edildiğini söylerken ve uzmanlar da bunu onaylarken ABD, yaklaşık bir yıl sonra terör örgütüne silah vermeye devam etti. Neden?" değerlendirmesini yaptı.

"NATO'nun karşılığı nerede?"

Türkiye'nin NATO üyesi bir ülke olduğunu anımsatan Kalın, "YPG/PKK Türk topraklarına saldırdığında bu topraklar Türkiye'nin değil NATO'nun topraklarıydı. NATO'nun karşılığı nerede? NATO nerede? Bence, Trump diğer milletlerin öne çıkması gerektiğini söylediğinde haklıydı." diye konuştu.

Yorumlar (0)