Belediyeden gelen küfürlü mesaj şaşırttı!

İstanbul'un Küçükçekmece Belediyesi'nden cep telefonlarına gece saatlerinde gönderilen İngilizce argo mesaj vatandaşları şaşırttı. Belediye, dışarıdan alınan SMS hizmeti dâhilinde bir olumsuzluk yaşandığını bildirdi.

GÜNDEM 12.12.2019, 16:56
Belediyeden gelen küfürlü mesaj şaşırttı!

İstanbul'un Küçükçekmece Belediyesi'nden binlerce vatandaşa geve saatlerinde İngilizce argo içerikli SMS gönderildi. Mesaja anlam veremeyen vatandaşlar şaşkınlığa uğradı. Mesajın anlamını internet üzerinden araştıran vatandaşlar, mesajın sonunda "Hacklendiniz" ifadesinin bulunması nedeniyle tedirgin oldu. Belediyeye SMS hizmeti veren kurumun siber saldırıya uğradığı bildirildi. 

"Belediyenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum"

Vatandaşlardan Ahmet Altuntaş isimli bir esnaf, "Böyle bir mesaj geldi. Küfürlü argo. Şaşkınlık içinde baktık okuduk. Anlam veremedim ama hacklendiği durumu var." dedi. Belediyenin art niyetli olduğunu düşünmediğini kaydeden Altuntaş, "Ancak bir anlam veremedim. Araştırsınlar. Ne kadar hacklense de küfürlü bir mesajın belediyeden geliyorsa araştırmalarını isterdim." ifadelerini kullandı. 

"İngilizce bilen çocuklar da okuyor"

Muhammed Tavli isimli vatandaş ise mesajı görür görmez internetten çeviri yaptırdığını belirterek, "Belediyeden mesaj geldi küfür içerikli. Bende merak edip çeviriye yazdım. Küfür etmişler belediyenin buna müdahale etmesi gerekiyordu. Edememişler. Çoğu vatandaşımıza da mesaj gitti. İngilizce bilen çocuklar var onlar da okuyor." açıklamasında bulundu.

Görünce şaşırdığını ve güldüğünü aktaran Tavli, "Niye olmuş onla ilgili bilgim yok. Belli ki dışarıdan bir müdahale var. Hacklemişler. Çeviride tam çeviremedi küfür içerikli olduğu için." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan bir diğeri de "İngilizce yazıyor. Anlayamadım. Kızım Amerika’da yaşıyor. Ona gönderdim o da açmamamı virüs olduğunu söyledi." dedi. Tedirgin olduğunu kaydeden vatandaş, "Belediyeden geliyor güvendiğimiz bir yerden. Şaşırdım." dedi.

Belediyeden açıklama geldi

Küçükçekmece Belediyesi'nde konuya ilişkin açıklama geldi. 

Belediye tarafından mesaja ilişkin yapılan açıklamada, "12/12/2019 05.41'de gerçekleşen SMS bildiriminde, kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur." ifadesi kullanıldı. 

Belediyenin mevcut veri altyapısının yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunduğunu belirtilen açıklamada, "Ayrıca, uluslararası İSO27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını sağladığı bağımsız denetim kuruluşlarınca belgelendirilmiştir. Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel veride kayıp veya sızıntı olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz." diye konuştu.
 

Yorumlar (0)