Belediye yaşlı çifte iftar yemeği ikram etti, ezana yarım saat kala geri aldı!

Zonguldak’ta, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından maddi imkânı ve sağlığı yerinde olmayan vatandaşlar için evlere dağıtılan sıcak yemek hizmetinden faydalanan Öztürk ailesi, oruçlarını açmalarına yarım saat kala belediye ekipleri tarafından sıcak yemeklerinin geri alınması üzerine büyük şaşkınlık yaşadı. 

GÜNDEM 17.04.2022, 13:49
Belediye yaşlı çifte iftar yemeği ikram etti, ezana yarım saat kala geri aldı!

Ereğli’de hayatlarını sürdüren 70 yaşındaki Necati Öztürk ve yine aynı yaştaki eşi Hatice Öztürk, maddi imkânları ve sağlık durumları el vermedikleri için, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından ilçede 400 aileye verilen sıcak yemek hizmetinden faydalanmaya başladı. Her gün çeşit çeşit çıkarılan sıcak yemeklerden Ramazan ayında faydalanmak isteyen yaşlı çift, 2 boyunca sorunsuz bir şekilde hizmet aldı. 

İftara yarım saat kala yemekleri geri topladılar

Üçüncü gün yine belediye ekipleri tarafından evlerine getirilen yemeklerin bina girişine konulduğunu, kendisinin de bu yemekleri girişteki merdiven üstüne bırakarak dışarıya çıktığını belirten Öztürk, iftara yarım saat kala geri geldiğinde ise yemeklerin belediye ekipleri tarafından geri alındığını öğrendiğini, bu sebeple eşi ile birlikte oruçlarını şekerli su içerek açmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

3 yıldır ilçedeki vatandaşlara bu hizmet sağlanıyor

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yaklaşık 3 yıldır sağlanan ve maddi imkânsızlık içindeki vatandaşların yüzünü güldüren bu uygulamayı her zaman takdir ettiklerini belirten Öztürk, buna rağmen kendisi hakkında ev ve daire sahibi olduğu yönünde bir iddia ortaya atıldığını, bu sebeple belediye tarafından kendilerine verilen sıcak yemek hizmetinin kesildiğini ifade etti. 

“Yumurta, civciv satarak ayakta durmaya çalışıyoruz”

Eşinin pek çok hastalıkla boğuştuğunu ve neredeyse yataktan kalkamadığını belirten Öztürk, kendisinin de maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, Öztürk, “Ben emekli biriyim. Eşim zaten çok hasta durumda. Sariyer’de kemik tedavisi görüyor. Kredi çekmek zorunda kaldım, maaşım da oraya gidiyor zaten her ay. Maddi durumumuz ortada. Yumurta, civciv satarak ayakta durmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

“2 gün peş peşe yedik, sayelerinde doyduk. Üçüncü gün ise bu olayla karşılaştık”

4 çocuğu olduğunu ancak hiçbirinin kendileri ile yaşamadığını belirten Öztürk, “İki kızım vardı ikisi de evlendi. Diğer iki oğlum ise şuan İstanbul’da şoför olarak paralarını kazanıyorlar. Benim yaşım artık 70’i aşmış vaziyette. Eşim de keza öyle. Eşimden başka bu evde kimsem yok. Hakkımızda dairesi var evi var deniyor, bizim bir lüksümüz yok, işte her şey ortada. Ben bir süre belediyenin yemek hizmetinden yararlandım, çok dua ettik. 2 gün peş peşe yedik, sayelerinde doyduk. Üçüncü gün ise bu olayla karşılaştık” dedi. 

“Şekerli su içerek orucumuzu açtık”

Üçüncü gün neler yaşandığını kısaca özetleyen Öztürk, “Yine her zamanki gibi belediye ekipleri evin dış girişine yemeği bıraktılar. Sevindik, gittim aldım hemen girişteki merdiven başına koydum. İftara daha zaman var diye bir süre dolandım. Sonra bir döndüm ki, yemekler ortada yok. Başka birileri aldı zannettim. Soruşturdum. Belediye ekiplerinin geri geldiğini ve yemekleri aldığını öğrendim. İftara yarım saat vardı. Eşimin zaten yemek yapmaya gücü kuvveti yok. Şekerli su içerek orucumuzu açtık. Bu durum da bizi çok üzdü” ifadelerini kullandı. 

“Gerçekten o akşam büyük üzüntü yaşadık”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ilçedeki çalışmalarını çok beğendiklerini ve kendisine her zaman destek olduğunu dile getiren Öztürk, “Hakkımda evi var, dairesi var diye bir söylenti ile maalesef sıcak yemeğimiz kesildi. Buna bir anlam veremedik, gerçekten o akşam büyük üzüntü yaşadık. Madem ben lüks bir yaşama sahibim neden belediyeden sıcak yemek isteyeyim, neden sosyal yardımlaşma birimlerine sürekli destek talebinde bulunayım? Param varsa, lokantaya gider yerim” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 

“Mutfakta yemek yapmaya kuvvetim dahi yok”

Necati Öztürk’ün eşi Hatice Öztürk de pek çok hastalıkla boğuştuğunu vurgulayarak, “Ayağa kalkacak mecalim yok desem yeridir. Merdivenlerden inmem de çıkmam da çok büyük sorun oluyor. Mutfakta yemek yapmaya kuvvetim dahi yok. Bizlere sıcak yemek bırakıyorlardı, orucumuzu açıyorduk, doyuyorduk, hayır dua ediyorduk. Maalesef o akşam çok büyük bir üzüntü yaşadık” dedi. 

Yetkililer, ailenin üzerine kayıtlı ev ve daire olduğu için hizmetin kesildiğini açıkladı

Karadeniz Ereğli Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, ilçede maddi imkânı ve sağlık durumu yerinde olmayan vatandaşlara sıcak yemek hizmeti sunduklarını belirterek, Öztürk ailesinin üzerlerine kayıtlı daire ve ev görüldüğü için bu hizmetin kesildiğini açıkladı.

Yorumlar (0)