Belçika'dan 245 Türk Gümüşhane'de!

Koronavirüs önlemleri kapsamında Belçika'dan getirilen 245 Türk, Gümüşhane'de karantinaya alındı.

GÜNDEM 22.04.2020, 07:05
Belçika'dan 245 Türk Gümüşhane'de!

Belçika'da geçici süre için bulunan ve Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle THY'ye (Türk Hava Yolları) ait özel seferle yurda getirilen vatandaşlardan 245'i Gümüşhane'de karantina yurdunda gözetim altına alındı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla yapılan tahliye operasyonu çerçevesinde yurda gelen 328 kişiden 245'i, Trabzon Havalimanı'ndaki işlemlerin ardından polis eskortu eşliğinde kara yolu ile Gümüşhane'ye nakledildi.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdu'na getirilen 245 yolcu; AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve polis ekiplerinden oluşan görevliler tarafından karşılandı.

Ateşleri ölçülüp kayıtları yapılan vatandaşlar, karantina süresince neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirilerek odalarına yerleştirildi.

Yurt dışından getirilen vatandaşlar, burada 14 gün gözetim altında kalacak ve sıkça kontrolleri yapılacak.

Ülkelerine dönen vatandaşlar mutlu

Yurt dışından ülkesine gelen vatandaşlardan Enis Benli, gazetecilere yaptığı açıklamada, işi dolayısıyla Belçika'ya gittiğini fakat Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının ardından uçuşların iptali sebebiyle Belçika'da mahsur kaldığını ifade etti.

Gerçekleştirilen operasyonla yurda dönmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Enis Benli, "Yurdumuza döndüğümüz için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada çok güzel karşılandık." diye konuştu.

Ankara Üniversitesinde İtalyan Dili ve Edebiyatı okuyan Melis Temizgezek isimli vatandaş da Erasmus programı kapsamında İtalya'ya gittiğini ve Covid-19 salgını sebebiyle programını iptal edip geri dönmek zorunda kaldığını anlattı.

Geri dönmek için Belçika'ya geçtiğini anlatan Melis Temizgezek, yurda döndüğü için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)