Beklenen oldu: Twitter'da 'ücretli üyelik' dönemi

Gelir konusunda zor günler geçiren Twitter, yeni getirdiği düzenlemeyle Twitter Blue adlı özelliği tanıtırken bunun ‘ücretli üyelik’ imkânı sağlayacağı belirtildi.

GÜNDEM 28.05.2021, 10:11 28.05.2021, 10:27
Beklenen oldu: Twitter'da 'ücretli üyelik' dönemi

Son dönemlerde gelir elde etmekte sıkıntı yaşayan Twitter, Twitter Blue ismi verilen özellikle birlikte ‘ücretli üyelik’ modelini tanıttı.

Twitter’a ücretli üyelik

Twitter Blue ismiyle tanıtılan bu ücretli üyelik özelliği, şu ana kadar yalnızca ABD ve İngiltere’de bazı kullanıcıların hizmetine açıldı. Yıllardır konuşulan ve gündem olan “Paralı Twitter” iddialarını haklı çıkaracak bu ücretli üyelik, ABD’de 2.99 dolar, İngiltere’de ise 2.49 sterling olarak belirlendi.



Twitter’ın, bu özelliği zorunlu tutmayacağı belirtilirken isteyen kişilerin, bazı artı özelliklere sahip olan ücretli üyelik modelini kullanabilecekleri açıklandı.

Twitter yetkilileri, yeni üyelik servisinde bulunacak ek özelliklere yönelik herhangi bir açıklama yapmazken bazı iddialara göre yetkililer, ‘geri alma özelliğine’ yönelik soruları da yanıtsız bıraktı.

Daha önce Twitter’dan yapılan açıklamada ücretli üyelik sisteminde, yeni birtakım özellikler üzerine çalıştıklarını ifade edilmişti.

Tüm kullanıcıların hizmetine açılmadı

Düzenlenen yeni ücretli üyelik servisinin, ABD ve İngiltere’de dahi tüm kullanıcıların hizmetine sunulmadığı aktarılırken, dünyanın her tarafında yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter, uzun bir süredir kâr etme konusunda problemler yaşadığı belirtildi. Şirket, iddiaya göre aktif olarak kullanılan platformdan gelir elde etmekte oldukça zorlanıyor.

Daha önceki dönemde de çıkan haberlerde, Twitter yetkililerinin, para kazanma konusunda yeni model üzerinde çalıştıkları ve ücretli üyeliğin bunlardan biri olduğu ifade edilmişti. Bu söz konusu fikirlerin arasında, Twitter hesaplarının yönetiminin yapıldığı TweetDeck için ekstra bir ücret uygulanması da yer alıyordu.

Yorumlar (0)