Bedelli askerlikte önemli değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Asker Alma Yönetmeliği konusunda birtakım değişikliklere gitti. Bu kapsamda, dövizle askerlikte güncel kur baz alınacak. Bedelli askerliğe başvurduğu yıl içinde vazgeçenlerden aynı sene içinde tekrar yararlanmak isteyenlerin başvuruları alınacak.

GÜNDEM 01.05.2022, 10:17 01.05.2022, 10:20
Bedelli askerlikte önemli değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, milletvekili seçilen kişilerden askerlik hizmetini tamamlamamış olanların, üyelikleri devam ettiği süre boyunca bakaya ya da yoklama kaçağı olsalar bile askerlik işlemleri her şekilde ertelenecek.

Bedelli askerlikte güncel kur baz alınacak!

Bedelli askerliğe başvurduğu yıl içinde vazgeçen kişilerden aynı sene içinde yeniden faydalanmak isteyenlerin başvuruları alınacak. Bedelli askerliğe başvurduğu yılın son başvuru tarihinin ardından vazgeçenlere de yeni bir başvuru hakkı imkanı sunulmayacak. Öte yandan, kurada çıkmayanların da yeni başvuru şansı olmayacak. 

Dövizle askerlik hizmetinden yararlanacak olan yükümlülerin ödeyeceği ücret, güncel kur yoluyla hesaplanacak. Bu kapsamda, dövizle askerlikten yararlanacak yükümlülerin ödeyeceği tutar, Merkez Bankası tarafından döviz miktarının yatırılacağı gün belirlenen avro alış kuruna göre tespit edilecek. Mevcut düzenlemede, yılın ilk gününe ait kur esas alınıyordu.

Yorumlar (0)