Bedelli askerlik eğitimleri uzaktan mı yapılacak? Bakanlık duyurdu

Haziran'da Bedelli askerlik celp döneminin eğitimlerinin tamamıyla uzaktan olması için başlatılan kampanyanın ardından çok geçmeden Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

GÜNDEM 15.06.2020, 18:43
Bedelli askerlik eğitimleri uzaktan mı yapılacak? Bakanlık duyurdu

Koronavirüs tedbirleri dahilinde yeniden normalleşme adımlarıyla birlikte Bakanlıklar tarafından alınan önlemler bir bir duyurulmaya devam ediyor.

Daha önceden Haziran ayında gerçekleşeceği ifade edilen bedelli askerlik celp dönemi için sosyal medya üzerinden uzaktan eğitim talebi dahilinde bir kampanya başlatılmıştı.

Yapılan kampanyanın ardından bedelli askerlik için bekleyenlerin gözü kulağı MSB’den gelecek açıklamadaydı. Ve beklenen açıklama bugün Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

Önce koronavirüs testi ardından kışla

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2020 senesinde bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sevk ve celp işlemlerine ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada sevk işlemlerin nasıl gerçekleşeceğine dair bilgiler paylaşıldı. Bakanlık tarafından konuya ilişkin açıklama 4 maddede yapıldı:

İlk olarak TSK’nın koronavirüs salgını ile mücadelesinin başarılı bir şekilde sürdüğü kaydedildi.

İkinci olarak Mehmetçik’in askerlik hizmetini en güvenilir şekilde yerine getirmesini sağlamak amacıyla tüm tedbirlerin alındığı ve devam edildiği duyuruldu.

Üçüncü olarak 2020’nin Haziran’ında silahaltına girecek olan bedelli askerlik yapacak vatandaşların önce PCR testlerinin yapılacağı ve test sonucu eğer negatif çıkarsa askere sevk edilecekleri paylaşıldı.

Ve son olarak askerlik hizmetini bir aylık süre sonunda tamamlayanların normalde olduğu gibi yemin ederek terhis olacakları duyuruldu.

Yorumlar (0)