Beckham'ın Ukrayna'ya desteği sürüyor: 71 milyon takipçili Instagram hesabını devretti

İngiliz yıldız David Beckham, Ukrayna’daki savaşın etkilerine dikkat çekmek için milyonlarca takipçisinin olduğu Instagram hesabını Harkov Perinatal Merkezi Müdürü Doktor Irina Kondratova'ya verdi. 

GÜNDEM 21.03.2022, 12:31 22.03.2022, 09:27
Beckham'ın Ukrayna'ya desteği sürüyor: 71 milyon takipçili Instagram hesabını devretti

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken, dünyaca ünlü eski futbolcu ve UNICEF İyi Niyet Elçisi D. Beckham, 71 milyonu aşkın takipçisi olan Instagram hesabını, Ukrayna’nın Harkov kentindeki bir hastanede görevli olan doktora bıraktı.

“Birlikte fark oluşturabiliriz”

Instagram hesabı üzerinden bir paylaşım yapan David Beckham, şunları söyledi:

"Sosyal medya hesabımı Ukrayna’nın Kharkiv bölgesindeki hastanenin müdürü Irina’ya veriyorum. Irina, hamile kadınlara güvenli bir doğum yapmaları amacıyla yardımcı oluyor. Orada zor durumdaki yeni doğanlara solunum cihazı bağışlarınız için teşekkür ediyoruz. Hikayelerimde Irina ve diğer sağlık çalışanlarının yaşam kurtarmak için çalışmaları ile ilgili daha çok bilgi bulacaksınız. Lütfen elinizden ne gelirse bu insanlara destek vermeye ve UNICEF gibi kuruluşları desteklemeyi sürdürün. Birlikte bir fark oluşturabiliriz."

Ukraynalı doktor, çalışma alanlarını yayınladı

Ukrayna’daki savaşın etkilerine ve yaşanılanlara vurgu yapmak adına Beckham’ın Instagram hesabında paylaşımlarda bulunan Harkov Perinatal Merkezi Müdürü Doktor I. Kondratova, hastanedeki çalışma şartlarının görüntülerini yayınladı.

Kondratova, Beckham’ın Instagram hesabındaki hikayeler kısmında hastanedeki görüntüleri yayınladı. Kandrontova, “Savaşın ilk gününde anneler ve hamile kadınlar bodrum katına tahliye edildi. Beraber orada korkunç bir 3 saat geçirdik. Maalesef yoğun bakımdaki bebekleri yaşam kurtaran ekipmanlara ihtiyaç olduğu için bodrum katına alamıyoruz. İlk günler çok sıkıntılıydı. Protesto ve bombalamayla nasıl çalışılacağını öğrenmek durumundaydık. Benim işim bu ve 24 saat devam ediyor. Her gün buradayım” açıklamasını yaptı.

“Kaygılıyız fakat vazgeçmeyeceğiz”

Yıllardır UNICEF’in, Ukrayna’ya oksijen jeneratörleri ve tıbbi malzeme sağladığına dikkat çeken Kondratova, “Ukrayna’da bodruma sığınmak zorunda kalan çocuklara oksijen sağlamaya destek oldu. Muhtemelen yaşamımızı riske atıyoruz fakat işimizi seviyoruz. Buradaki hemşireler ve doktorlar kaygılı fakat hiçbirimiz vazgeçmeyeceğiz ve pes etmeyeceğiz. " şeklinde konuştu.

Real Madrid ve Manchester United gibi dünyanın en prestijli kulüplerinde top koşturan eski futbolcu Beckham, Manchester United’da oynadığı dönemde UNICEF’in çocuklar için faaliyetlerine destek vermiş ve 2005’te UNICEF İyi Niyet Elçisi olmuştu.

Yorumlar (0)