BBP Lideri Destici: “Yayınlanan bildirinin önü alınmazsa arkası gelir” 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Emekli amiraller, onlara verilen tepki, Çin Büyükelçiliği ve daha pek çok konuda konuşan Destici’nin öne çıkan başlıklar hakkında açıklamaları oldu.

GÜNDEM 07.04.2021, 16:22 08.04.2021, 09:00
BBP Lideri Destici: “Yayınlanan bildirinin önü alınmazsa arkası gelir” 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Emekli amiraller, onlara verilen tepki, Çin Büyükelçiliği ve daha pek çok konuda konuşan Destici’nin öne çıkan başlıkları şu şekildeydi:

“İfade hürriyeti altından gelen tehdide rıza göstermeyiz”

104 emekli amiralin bildiri yayınlaması hakkında “düşünce ve fikir belirtme hürriyetine saygımız var fakat fikir belirtme adı altında tehditlere rıza göstermeyiz. Bu işin yalnızca 104 amiralden ibaret olmadığını, bildirinin ardından eski milletvekillerinden açıklama gelmesinden anlıyoruz. Bu işin önünün ve arkasının olduğunu biliyoruz. Gereken tedbirler hukuksal yollarla hızlı bir şekilde alınmazsa bunun arkası gelecektir.” cümleleri ile düşüncelerini dile getirdi.



Amiraller üzerinden CHP’ye tepki gösterdi

Emekli amirallerinin fikirlerini bu yolla açıklamasının “ifade özgürlüğü” olmadığını belirten Destici, fikir hürriyeti ve düşünce özgürlüğünün Meclis’e ve millete meydan okumakla aynı kefeye konmayacağını ifade etti. Milletin seçtiği kişilere “aksi halde” ibaresi ile ayar verilmesine rıza göstermediklerini aktardı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu başta olmak üzere partinin her kanadından kişinin bildiriyi sahiplenmesini kabul etmediklerini belirten BBP Genel Başkanı Destici, her yaşanan darbe ve muhtıra ile CHP’nin kendi siciline bir kara leke daha eklediğini ifade etti.

Kamuda eşit ücret düzenlemesi

Kamuda herkesin eşit ücret almadığını, özellikle de öğretmenler içerisinde sözleşmeli, kadrolu ayrımında büyük bir fark olduğunu aktaran Mustafa Destici, öğretmenler hakkında Meclis’e 2 farklı kanun teklifi götürdüklerini ifade etti. Bir teklifte ders saati ücretlerinin yüzde 100 oranında artırılarak özleşmeli öğretmenlerin bin 500 TL kadar daha fazla almasını sağlamak olduğunu söyleyen Genel Başkan, ikinci teklifin ise 500 prim gününü dolduran ücretli öğretmenlerin kadroya geçmesine yönelik olduğunu söyledi.



“Ramazan ayı, virüsün kontrolü için bir fırsat”

Konuşması sırasında artan vakalara da dikkat çeken Destici, Bilim Kurulu’nda görevli olan doktorların tartışma konusu edilmemesi gerektiğini söyledi. Henüz aşı geliştirmeyen Türkiye’nin, gelen aşıları uygulamada oldukça başarılı olduğunu ifade eden BBP Lideri, Bilim Kurulu üyelerinin açıkladığı kararlar konusunda titizlik gösterilmesi gerektiğini söyledi.

“Çin’in yaptığı büyük bir hadsizliktir”

Çin’in Ankara Büyükelçiliği tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan mesajı hakkında eleştirilerde bulunan Mustafa Destici, bunun büyük bir hadsizlik olduğunu belirterek yapılanın diplomasi kurallarına aykırı olduğunu ve bu sebeple de kabul edilemeyeceğini ifade etti.  

Yorumlar (0)