BBP lideri Destici'den Gülşen yorumu: Ev hapsiyle terbiye edilecek!

Partisinin MKYK toplantısı öncesi basın mensuplarına demeç veren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici; Irak'taki olaylardan Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılar ile ilgili yorumuna, şarkıcı Gülşen'e verilen ev hapsinden Ankara'da öğretmenlerin yaptığı eyleme kadar çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdi. Gülşen'in ev hapsiyle terbiye edileceğini kaydeden Destici, "Hatta terbiye hocalarının yollanması ve ahlâk dersi verilmesi lazım." dedi.

GÜNDEM 02.09.2022, 18:17 Hakan Öksüz
BBP lideri Destici'den Gülşen yorumu: Ev hapsiyle terbiye edilecek!

Partisinin genel merkezinde gerçekleştirilecek Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından önce basın mensuplarına demeç veren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülke içinde ve dışında terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Destici, insansız hava araçlarının operasyonlarda oynadığı rolü övdü.

"Irak'ta gerekirse fiili müdahale yapılmalı"

Şii lider Mukteda es-Sadr destekçilerinin Irak'taki güvenlik güçleriyle çatışmaya girmesi hakkında da konuşan Destici, "Irak'ta patlak veren olayların ne zaman sona ereceğini kestirme kolay değil. Önceliğimiz, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkmeneli'nde hayatını sürdüren Türkmen kardeşlerimizin can ve mal güvenliği buna bağlı. Eskiden beri bölgede çıkan karışıklıklardan en fazla zarar görenler Türkmenler oldu. Saldırılara ve soykırım girişimlerine maruz kaldılar. Bu tarz olayların yeniden yaşanmaması için önlem alınmalı, gerekirse fiili olarak müdahale edilmeli." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılar ile ilgili açıklaması hakkında konuştu

BBP lideri Destici'nin gündeminde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılar ile ilgili açıklamsı da vardı. Kılıçdaroğlu'nun, "KHK'lıları görevlerine iade edeceğiz." şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Destici, "Tepki görünce çark etti. Beraat eden ya da hakkında takipsizlik kararı verilen KHK'lılar hakkında konuştuğunu iddia etti. Vermek istediği mesajı ilettiğini düşünüyorum. Kastettiği KHK'lıların içinde FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerine mensup kişiler bulunuyor. Öte yandan öğretmenlere 'kariyer sınavına girmeyin.' diyor. Sınav henüz yapılmamış bile ama Kılıçdaroğlu, 'sınavda haksızlık olacak' diyor. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değil." şeklinde konuştu. 

Gülşen yorumu: Bir imam hatip okulunun duvarını boyasın!

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını destekleyeceklerini dile getiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Seçime kendi amblemimiz ve adayımızla gireceğiz. Ekim ve kasım aylarında 7 miting yapacağız." diye konuştu. Şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına ilişkin görüşlerini de aktaran Destici, "Ev hapsinin kaldırılmasını isteyenler var. Böylece edepsizliklerini sürdürebilecekler. Ev hapsiyle terbiye şart. Hatta terbiye hocalarının yollanması lazım. Verin eline fırçayı, bir imam hatip okulunun duvarını boyasın." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenlerimiz, kendilerini radikal solculardan ayırmalı"

Maaşlarına zam isteyen özel okulda görevli öğretmenlerin, Ankara'da gerçekleştirmek istedikleri basın açıklamasına da değinen Destici, "Eylem ve basın açıklaması, öğretmenlerin doğal haklarındandır. Burada sorun eylem yapmak değil, eylem yapan kişilerin kimliği. Çoğunun HDP, TİP ve diğer aşırı gruplarla bağlantısı var. Taleplerini dile getirmek isteyen öğretmenlerimiz, bu gruplardan kendilerini soyutlamalı. Öğretmen alımlarındaki mülâkatlarda yapılan torpillere karşı yıllarca savaştık. 2018'den bu yana haksızlık yapılan bir öğretmen yok. Eğer varsa bunun yine karşısında dururuz." dedi.

Yorumlar (0)