BBP Genel Başkanı Destici: "HDP kapatılmayı çoktan haketti"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemdeki konularla ilgili mecliste bir basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 23.03.2021, 16:58 24.03.2021, 09:40
BBP Genel Başkanı Destici: "HDP kapatılmayı çoktan haketti"

Dünya Meteoroloji Günü olması vesilesiyle alanda çalışan personelin günü kutlayarak sözlerine başlayan Mustafa Destici, ardından pandemi, terörle mücadele, HDP’nin kapatılması davası, İstanbul Sözleşmesi gibi konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Yazıcıoğlu için kabir başında bir anma programı yapılmayacak”

BBP olarak, 25 Mart’ta vefatının 12. yıldönümünde Muhsin Yazıcıoğlu için pandemi sebebiyle bir mezar başında bir anma programı düzenlemeyeceklerini açıklayan Destici, o gün öğleden sonra sınırlı bir katılımla küçük bir tören yapacaklarını  söyledi.

“PKK’ya emperyalist güçlerin desteği sürüyor”

Terörle mücadele konusuna temas eden Destici, 40 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele edildiğini ve bu örgütün ülke içinde 40 bine yakın kişinin ölümüne neden olduğunu vurguladı. İnsan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve haraç gibi yasadışı birçok faaliyetin yine bu terör örgütünden kaynaklandığını belirten Destici, Türkiye’nin Orta Doğu’da inisiyatif sahibi olmaması amacıyla PKK’ya emperyalist güçlerden desteğin sürdüğünü ifade etti. Terörün ülkeye ve ülke ekonomisine maliyetinin de 1 trilyon doları aştığını aktaran Destici, terör örgütlerini hak ve insanlık kavramlarıyla yan yana getirmenin izah edilemeyecek bir durum olduğunu aktardı.

“HDP, PKK’nın siyasi uzantısı”

HDP ile ilgili tartışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Destici, terör örgütünün üstleri gibi çalışan bir partinin mecliste bulunması, hazine yardımından faydalanması gibi saçmalıkların bugüne kadar yaşandığını kaydetti. HDP’yi “sözde bir siyasi parti” olarak niteleyen Destici, HDP’nin PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu ve çok uzun zaman önce kapatılması gerektiğini açıkladı. HDP’nin kapatılması davasının ülkeye hayırlar getirmesini dilediğini ifade eden Destici, Anayasa Mahkemesinin kararına saygı duyacaklarını dile getirdi.

“Hükümetin, İstanbul Sözleşmesi kararını destekliyoruz”

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Türkiye’nin,  İstanbul Sözleşmesinden çekilmesiyle ilgili de alınan kararın yanında olduklarını aktaran Destici, bu karar sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerine iletti. İstanbul Sözleşmesi için “Çocukları, kadınları veya aileleri koruma bahanesiyle sapkın yaşam tarzlarına hukuki bir zemin kazandırılmasına izin vermeyiz.” ifadelerini kullandı. Sözleşmeden çekilmenin, kamoyunda yanlış anlaşılmasının provakasyon ve art niyetli bir girişim olduğuna da dikkat çeken Destici, kadına şiddet ile ilgili problemin çözümünü, kendi geleneklerimizde, kültürümüzde ve inancımızda aramak gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)