Bayramın ilk gününde sınır hattından kareler!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi, geceyi sınır hattında geçirdi. Bakan Akar, sabah sınır hattında görevli komandolar ile bayramlaşarak, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bulunan operasyon bölgelerinde görevli birliklerin komutanları ile video konferans aracılığıyla görüşmede bulundu. 

GÜNDEM 24.05.2020, 09:14
Bayramın ilk gününde sınır hattından kareler!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan inceleme ve denetleme yapmalarının ardından geceyi sınır hattında geçirdiler.

Bakan Akar ve komutanlar, Suriye'nin kuzeyinde bulunan teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda görevli komandolarla sabah yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde alınan önlemlere bağlı kalarak bayramlaştılar. Akar, İdlib ve Afrin'deki faaliyetlerin yönetildiği Harekât Merkezi'ne geçti.

Harekât Merkezi'nde görevli personelin de Ramazan Bayramı'nı kutlayan Akar, sınır hattının güvenliği için görev yürüten, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinde görevli birliklerin komutanları ile video konferans aracılığıyla görüşmede bulundu.

Akar, faaliyetler ve sahadaki son durum hakkında bilgi aldı. Birlik komutanları da Akar'ın talimatlarının ardından, "Moral ve motivasyonumuz son derece yüksek." açıklamasını yaptı.

Sınırlarda, teröristin peşinde, operasyonel şartlarda Ramazan Bayramı yapmanın herkese nasip olmayacağını kaydeden Akar, “Silahlı Kuvvetler bir bütün halinde bir taraftan terörle diğer taraftan da koronavirüs ile mücadele ediyor. Yoğun günlerden, zor görevlerden geçiyoruz. Vatanımızın, milletimizin güvenliği için bugüne kadar bize verilen görevleri başarıyla yerine getirdik, bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz. Vatanımızın ve milletimizin egemenliği ve bağımsızlığı için her zamankinden daha çok çalışıp tarihten ders almamız lazım." dedi.

Akar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren tüm vatandaşlarla Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesinde görev yapan işçi Avni Öztürk ile uzman memur Levent Ünver'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum. Bugünlere gelmemizdeki büyük fedakârlık ve katkılarından dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu. 

Yorumlar (0)