Bayramın ilk günü kar sürprizi! Rize, Van ve Ardahan beyaza büründü

Havaların ısınmasına ve mayıs ayının gelmesine rağmen doğu kesimlerinde soğuk hava etkisini göstermeye devam ediyor. Ardahan’da bayramın ilk günü kar yağışının yaşanması vatandaşları şaşırttı. Sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak yağışı daha sonra yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı Van ve Rize’de de yüksek kesimlerde etkisini gösterdi.

GÜNDEM 02.05.2022, 13:35 02.05.2022, 14:47
Bayramın ilk günü kar sürprizi! Rize, Van ve Ardahan beyaza büründü

İlkbaharın gelmesine ve hava sıcaklıklarının artmasına rağmen bayramın ilk gününde Ardahan’ın yüksek kesimlerinde yaşanan kar yağışı vatandaşları şaşırttı. Kentte sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış yüksek kesimlerde kar yağışı olarak etkisini gösterdi. Kar yağışının yoğun bir şekilde yaşandığı Kars – Ardahan karayolunun Çamlıçatak kontrol bölgesinde jandarma ekiplerini ziyarette bulunan Vali Hüseyin Öner kar yağışı altında görevlerine devam eden güvenlik güçlerinin bayramını kutladı.

Bu manzara başka bir ilde yok

Vali Öner bayramın ilk günü kar sürprizi ile karşılaştıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

Bugün bayramın ilk günü ve şu an tarihler 2 Mayıs’ı gösteriyor. Buna rağmen lapa lapa kar yağıyor. Oldukça güzel bir manzara oluştu. Bu manzara eminim başka bir ilde yoktur. Kar bizim için berekettir ve biz bu konuda oldukça şanslıyız.

Kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı

Van’da 2020 yılında gelen çığ felaketinde 42 kişinin hayatını kaybettiği ve 84 kişinin ise yaralandığı Van – Bahçesaray yolu çığ riski nedeniyle 3 aylık süreyle trafiğe kapatıldı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmaların ardından buradaki yol 17 Nisan tarihinde tekrar ulaşıma açıldı. Bahçesaray ilçesinde bayramın ilk gününde de yağış görüldü. İlçede dün akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan yağmur yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kar kalınlığının yaklaşık olarak 10 santimetreye ulaştığı bölgedeki sürücüler zor anlar yaşamaya başladı. Sürücüler daha sonra araçlarına zincir takarak şehir merkezine kadar geldiler.

Rize’de kar yağışı

Rize’de ise dün akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış daha sonra kar yağışına dönüştü. Yağışların etkisini göstermesi ile beraber dünyaca ünlü Anzer Balının yetiştiği Anzer Yaylası beyaza büründü. Bölgede kar yağışı ile beraber eşsiz görüntüler oluştu. Rize’nin yüksek bölgelerinde etkili olan kar yağışının etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor.

Yorumlar (0)