Bayramın 3. günü (son günü) bakkallar ve marketler açık mı? BİM, A101, ŞOK, Migros çalışma saatleri...

Koronavirüsle mücadele kapsamında 23-26 Mayıs arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağı bayramın ikinci gününde de sürüyor. Peki bayramın 2. günü ve bayramın 3. günü marketler açık olacak mı? Marketlerin çalışma saatleri ne olacak. A101, BİM, ŞOK gibi marketler nasıl çalışacak? Çalışacaklar mı? İşte yanıtı...

GÜNDEM 25.05.2020, 19:12 25.05.2020, 20:46
Bayramın 3. günü (son günü) bakkallar ve marketler açık mı? BİM, A101, ŞOK, Migros çalışma saatleri...

Koronavirüsle mücadele kapsamında 23 Mayıs 2020 tarihinde başlayan ve 24-25-26 Mayıs'ta 81 ilimizde süren sokağa çıkma yasağı sürüyor. İçişleri tarafından yayınlanan genelgeyle birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında bayramda marketler açık mı? Bayramda marketler ne zaman açık? soruları geliyor. Peki bayramın 3. gününde marketler açık olacak mı? Bayramda Bim, A101, Şok, Migros gibi süpermarketler açık mı? Marketler saat kaç arasında açık olacak? Market çalışma saatleri ne? İşte yanıtı...

Bayramın 3. günü marketler açık mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu sokağa çıkma yasağıyla birlikte Ramazan Bayramı'nın 3. gününde de devam edecek. İhtiyaç olan erzak temini açısından bakkalların ve marketlerin çalışma koşullarını merak edenler için bakanlık tarafından bir genelge duyuruldu. İçişleri tarafından bakkal ve marketlerin güncel çalışma saatlerine ilişkin bilgi paylaşıldı.

Bayramın son gününde marketler kaça kadar çalışıyor?

Bakanlığın duyurduğu genelge hakkında bilgisi olmayan vatandaşlar 'Bayramda market ve bakkallar açık mı? 26 Mayıs bakkal ve marketler açık mı? çalışma saatleri, sorusunun yanıtını arıyor. 

Bu haberde BİM, A101, Migros ve ŞOK gibi market zincirlerinin açık olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

İşte detaylar:

Bayramın 3. gününde marketler açık mı? 

21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00'kadar açık olacak olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler; İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre bayram arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerinin tamamında hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.

Yorumlar (0)