Bayramda yağış var mı? Meteoroloji’den açıklama…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı boyunca yurdun büyük kesiminde yağışlı havanın etkili olacağı duyuruldu. 

GÜNDEM 02.05.2022, 09:30
Bayramda yağış var mı? Meteoroloji’den açıklama…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı’na ilişkin hava durumu tahminini paylaştı. Yapılan açıklamada, bayramın ilk günü ile birlikte nisan yağmurlarının etkili olacağı duyuruldu. Yağışlı havanın çoğu kentte görüleceği belirtildi. Müdürlükten yapılan açıklamada, bayram boyunca yurt genelinde yağmurlu ve serin bir havanın hissedileceği açıklandı. Bayram sonrasında ise pek çok bölgedeki sıcaklıklar 10 dereceye kadar azalacak. Yağış beklenen iller arasında İzmir ve İstanbul da yer alıyor.

Birçok kentte sağanak yağış bekleniyor

Bugün Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Batı kesiminde de Marmara, Akdeniz ve Ege’nin bir bölümünde kuvvetli yağışlar görülecek. Hava sıcaklarının mevsim normallerinde olacağı belirtilirken, aralıklarla soğuk havaların da hissedilebileceği aktarıldı. 

Bayramın 2’inci gününde Trakya’da yağış yok

Bayramın ikinci günü olan 3 Mayıs’ta Trakya, Batı Akdeniz, Ege’nin sahil kesimleri, Karadeniz’in iç bölgeleri ile Orta Karadeniz’de yağış olmayacak. Bu bölgelerde gün boyu parçalı bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise kuvvetli yağışlar devam edecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gök gürültü sağanak yağmur bekleniyor. 

Bayramın son gününde hangi bölgelerde yağış görülecek?

Bayramın 3’üncü günün ise, Marmara’nın batı kesimleri, Ege geneli, Orta Karadeniz’in kıyı bölgeleri, İç Anadolu’nun doğu kesimleri ve Güneydoğu Anadolu’nun tamamında parçalı bulutlu hava görülecek. Diğer tüm bölgelerde yağışlı havalar sürecek. Yağışların birçok kentte gök gürültülü sağanak şeklinde yağması bekleniyor. Yağışların etkili olduğu noktalarda, sıcaklıklar dönem dönem mevsim normallerinin altında seyredecek. 

Yorumlar (0)