Bayramda denetimler artacak! İşte dikkat edilmesi gerekenler!

İçişleri Bakanlığı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yollardaki trafik güvenliğinin sağlanmasına ilişkin valiliklere genelge yolladı. Genelgede trafik denetimlerinin tatil boyunca daha sıkı hale getirileceği kaydedildi. İşte bayramda yollara düşen sürücülerin karşılaşabileceği bazı durumlar...

GÜNDEM 05.07.2022, 11:59 05.07.2022, 12:11 Hakan Öksüz
Bayramda denetimler artacak! İşte dikkat edilmesi gerekenler!

Kurban Bayramı geldi çattı, tatilciler şimdiden hazırlık yapmaya başladı. 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan bayram tatili, 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar sürecek. İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz'un da eklenmesiyle birlikte 9 güne uzatılan bayram tatili için hazırlıklara başlayan vatandaşlara uyarıda bulundu.

Denetimler, 7 Temmuz Perşembe günü başlayacak!

Bayram boyunca yol güvenliğini sağlanması için alınacak önlemleri sıralayan İçişleri Bakanlığı, 81 ilde bulunan valiliklere genelge yolladı. Sıkı trafik denetimlerinin 7 Temmuz Perşembe günü başlayacağı kaydedildi. Bu süreçte toplamda günlük 210 bin 352 personelin sahada görev alacağı belirtildi.

Trafik denetimlerinin can kaybını azalttığı bildirilen genelgede, ekiplerin yaya ve araçlı olarak yollarda olacağı ifade edildi. Trafik yoğunluğunu düşürmek ve kaza riskini en aza indirmek için sıkı denetimlerin 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar sürdürüleceği kaydedildi.

Ekipler, yol boyunca görünür olacak

Trafikte güvenliğe dikkat çekmek için panolarda yer alan görsellerde "Bayramınız Kemerli Olsun" sloganı kullanıldı. Emniyet ve jandarma trafik personelleri, tatil bayramı boyunca sadece trafik denetimlerinde görev alacak. Kazaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde trafik ekipleri görünür olacak. 

Durdurulan sürücüler uyarılacak

Denetimler esnasında durdurulan araçlardaki sürücülere nezaket kuralları çerçevesinde davranılacak. İhlâl yapmayan sürücüler de çevirme noktalarında durdurulabilecek. Yüz yüze iletişim kurarak trafik güvenliği hatırlatılacak. Hız kuralları, emniyet kemeri, araçta telefon konuşması ve yaya geçitlerini kullanan kişilere yol verme gibi kurallardan bahsedilecek.

Kazaların büyük çoğunluğunun "dikkat dağınıklığı" sebebiyle gerçekleştiği kaydedilen genelgede, sürücülerin "her iki saatte bir 10 dakika mola" vermesi gerektiği belirtildi. Öte yandan uygunsuz parklara kesinlikle izin verilmeyecek. Zorunlu haller dışında karayolu üzerinde park yapılamayacak.

Şehirlerarası otobüs denetimleri artırılacak

Öte yandan şehirlerarası otobüs denetimlerinin de artırılacağı belirtildi. 66 yaşından büyük veya 26 yaşından küçük şoförlerin, şehirlerarası otobüsleri kullanamayacağı hatırlatıldı. Her otobüste bir sivil personel görevlendirilecek. Bu personeller, trafik güvenliği ve araç içi huzurun sağlanmasında rol alacak.

Yorumlar (0)