Bayram tatili kaç gün olacak? Erdoğan açıkladı

Erdoğan, "26-27 Haziran 2023 tarihlerini idari izin çerçevesine almayı kararlaştırdık. Milletimiz toplam dokuz gün boyunca bayram tatili yapma olanağı bulacaktır." dedi.

GÜNDEM 06.06.2023, 20:17
Bayram tatili kaç gün olacak? Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının akabinde açıklamalar yaptı.



Gündem

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Bu seçimlerde ittifakımızla ve bizimle birlikte bütün Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi her ne olursa olsun 85 milyonun her bir üyesi kazanmıştır.

İki kavramın uygulayıcısı olacağız. Bir güven, iki istikrar. Güven ve istikrarla 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.

Deprem felaketinin yaralarının sarılması ana gündem maddemizdir. 319 bin tanesi ilk bir yılda olmak kaydıyla 650 bin konut inşa ederek afetzedeleri yuvalarıyla buluşturuyor olacağız. 

Seçimlerden evvel gündeme getirdiğimiz anayasa değişikliği teklifimizi TBMM'nin takdirine tekrar sunacağız.

(Kurban Bayramı) 26-27 Haziran 2023 tarihlerini idari izin çerçevesine almayı kararlaştırdık. Milletimiz toplam dokuz gün boyunca bayram tatili yapma olanağı bulacaktır.



Ekonomi

Asgari ücret tespit komisyonumuz faaliyetlerine başlıyor.

Enflasyon kaynaklı yaşam pahalılığı ve fahiş fiyat problemini bütün boyutlarıyla vatandaşlarımızın gündeminden çıkartmakta kararlıyız. Enflasyonu, nasıl daha evvel tek haneli rakamlara indirdiysek Allah'ın izniyle aynısını tekrar başaracağız.

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini ve maaşlarını Kurban Bayramı evvelinde ödeyeceğiz.

(TMO alım fiyatları) Çiftçilerimizin eline her bir ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL, arpada ise 7 bin 500 TL geçecektir."

Yorumlar (0)