Bayram tatili boyunca 210 bin polis ve jandarma yollarda denetim yapacak

Ramazan Bayramı’na saatler kala tatili farklı yerlerde geçirmek isteyen vatandaşlar trafikte uzun kuyruklar oluşturdu. Her yıl olduğunu gibi bu yılda yoğun bir şekilde gerçekleştirilecek trafik denetimlerinde 210 bin personel görev alacak. Trafik kazalarını en aza indirmek için başlatılan seferberlikte yoğun trafik denetimleri 9 Mayıs’a kadar devam edecek.

GÜNDEM 30.04.2022, 14:04
Bayram tatili boyunca 210 bin polis ve jandarma yollarda denetim yapacak

Ramazan Bayramı’na saatler kala bayram trafiği de yaşanmaya başladı. Tatili farklı yerlerde geçirmek isteyen vatandaşlar cuma gününden itibaren yola çıkmaya başladılar. Bu nedenle Ramazan Bayramı için yollarda tedbirler alınmaya başlandı. Karayolları hem karadan hem de havadan özel araçlarla denetlenecek.

210 bin personel görev alacak

11 gün boyunca devam edecek denetimlerde 210 bin polis ve jandarma ekibi görev alacak. Bunun yanı sıra 110 bin trafik polisi de denetimlere katılacak. Bayram sonuna kadar devam edecek denetimlerde kazaların önlenmesi için hız denetimleri de uygulanacak. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş bayram boyunca 110 bin trafik polisi ve 210 bin polis ekibinin sahada olacağını belirtti. Öte yandan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu da 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde yer alan Kırıkkale’de “Bayramınız kemerli olsun” kampanyası ile gerçekleştirilen emniyet kemeri denetimine katıldı.

Kazaların en aza indirilmesi için seferberlik başlatıldı

Yoğunluk sebebiyle trafik kazalarının arttığını belirten Aktaş sözlerine şu şekilde devam etti:

Bayramda yaşanan trafik kazaları nedeniyle birçok vatandaşımız hayatını kaybediyor. Öte yandan yaralanan da birçok vatandaşımız oluyor. Jandarma ve emniyet teşkilatı olarak ortaklaşa çalışarak ülke genelinde bayram tatilinde yaşanan trafik kazalarının en aza indirilmesi için seferberlik başlattık. 8 bini emniyet ve yaklaşık olarak 2 bin jandarma ekibimiz başta olmak üzere günde yaklaşık 10 bin ekip ve 19 bin personelimiz sahada düzenin sağlanmasına katkıda bulunacak. Bayram tatilinin de içerisinde bulunduğu bir haftalık süreçte 110 bin ekip ve 210 bin personel sahada yer alacak.

Hem havadan hem de karadan denetim sağlanacak

Öte yandan havadan denetimlerle de düzen sağlanmaya çalışılacak. Trafikte yoğunluğun bulunduğu ve kaza riskinin arttığı bölgelerde hem havadan hem de karadan denetimler gerçekleştirilecek. Helikopter ile gerçekleştirilecek denetimler daha çok karayollarında ve çevre yollarında yapılırken drone’lar ile de şehir içi trafikler kontrol edilecek. Denetimler ile birlikte cep telefonu ile konuşma, emniyet şeridi, kırmızı ışık ve emniyet kemeri ihlali yapılan sürücüler kontrol altına alınacak.

Yoğun denetimler 9 Mayıs’a kadar devam ettirilecek

Yoğun olan güzergahlarda ağır tonajlı araçlar belirli saatlerde bekletilebilecek. Mevsimlik işçilerin taşındığı araçlar gece saat 12 ile sabah saat 6 arasında şehirlerarası yolculuklara çıkamayacak. Öte yandan emniyet şeridinin önemini vurgulamak adına “Kemerim hep aklımda” ve “Bayramınız kemerli olsun” gibi yazılar da tabelalara yansıtılacak. Yoğun olarak gerçekleştirilecek trafik denetimleri 9 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Yorumlar (0)