Bayram tatili 9 gün mü olacak? Kabine toplantısı bugün yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de bugün toplanacak. Toplantıda ele alınacak konulardan biri de Bayram tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı. Bayram tatilinin toplantıda alınacak karardan sonra netliğe kavuşması bekleniyor. Toplantıda ayrıca iç ve dış meselelerin yanı sıra ekonomiye ve Ukrayna’daki savaşa dair de değerlendirmeler yapılacak.

GÜNDEM 25.04.2022, 10:04
Bayram tatili 9 gün mü olacak? Kabine toplantısı bugün yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor. Gerçekleştirilecek toplantıda Türkiye’nin iç ve dış meselelerinin yanı sıra ekonomiye dair değerlendirmeler de yapılacak. Öte yandan en çok merak edilecek konulardan biri de Ramazan Bayramı’nın kaç gün süreceği. Ramazan Bayramı’nın uzatılarak 9 gün sürüp sürmeyeceği de toplantıda alınacak karardan sonra belli olacak.

Perşembe ve cuma günlerinin de izinli sayılması gerekiyor

3 gün süren Ramazan Bayramı’nın ilk günü bu sene 2 Mayıs Pazartesi gününe denk gelirken son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram tatilinin 9 güne çıkması için perşembe ve cuma günlerinin de tatil ilan edilmesi gerekiyor. Böylelikle iki hafta sonundaki günler de eklenerek Bayram tatili 9 güne çıkmış olacak. İdari tatil ilan edilmesi durumunda 9 günlük izinden sadece memurlar faydalanabilecek.

Operasyonlar ve Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş değerlendirilecek

Toplantıda ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzey bölgelerinde gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin de son durum değerlendirmesi yapılacak. Son iki aydır dünya gündemine oturan ve her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı Rusya ve Ukrayna savaşının son durum ve etkilerinin de toplantıda değerlendirilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)