Bayram geliyor, ustaların baklava mesaisi başladı

Gastronominin başkenti konumunda olan Gaziantep’te Ramazan Bayramı öncesinde baklava ustaları Türkiye’nin her bir kesiminden gelen siparişleri insanlara ulaştırmak adına yoğun bir şekilde mesai harcıyor. Yurttaşlarına satılan ucuz baklavalar konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, “Bu senede bütün illerimize Gaziantep’in meşhur baklavasını ulaştıracağız” şeklinde bilgi verdi.

GÜNDEM 27.04.2022, 14:38 28.04.2022, 09:45
Bayram geliyor, ustaların baklava mesaisi başladı

Ramazan ayının sonlarına yaklaştıkça bayrama çok az bir gün kaldı. Gaziantepli baklava ustaları yoğun bir şekilde çalışmaya başladı. Ramazan Bayramı’nın son 2 senedir koronavirüs pandemisinin nedeniyle gidiş geliş yapamayan vatandaşlar, yaşanan salgının ehemmiyetinin azalmasıyla beraber bol dolaşmalı bir bayram yapmayı düşünüyor. Çok uzun bir süre sonrasında bayramda gelen misafirlerini karşılayacak olan kişiler ise bu sene baklava siparişlerini önceden oluşturdu. Türkiye'nin birçok kesiminden baklava siparişlerinin gelmesiyle beraber işe koyulan Gaziantepli baklava ustaları, verilen siparişleri vatandaşlara ulaştırabilmek adına hararetli bir şekilde işe koyuldu.

Yurt dışından ve Türkiye’den oluşturulan siparişlerin vatandaşlara Ramazan Bayramı öncesine ulaştırmak adında tüm gün bol bol çalıştıklarına vurgu yapan Behzat Bozkurt, satın alınan değeri düşük baklavalara dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyarıda bulundu.

“Az yesinler ama öz yesinler”

Baklava seven kişilere, “Az yiyin fakat öz yiyin yani kaliteli ürün tüketin” şeklinde uyarıda bulunan Behzat Bozkurt iyi baklavanın fiyatının düşük olmayacağını belirterek, “Ramazan Bayramı’nda da ananevî damak zevklerimizden birisi olan Gaziantep baklavası evimizde ki yerini bulacak ve ağızların tadına tat katmayı sürdürecek. Kıymetli müşterilerimizin dikkatli olmalarını istediğimiz bir iki konu var. Birden fazla fiyatı az baklava satın alacaklarına az olsun, öz olsun. 1 kilo iyi baklava satın alıp onu tüketsinler, emin olsunlar o kadar çok baklavadansa 1 kilodan daha çok zevk alacaklardır. Tarafımıza gelen siparişler çok fazla olduğu için birikti. Bizler gelen siparişleri yetiştirmek adına uğraş içindeyiz. Siparişler Türkiye'nin birçok şehrinden geliyor. Bu senede bütün illerimize Gaziantep baklavasını yollayacağız” dedi.

Müdür Behzat Bozkurt, gerçekleşen baklava siparişlerinin bir sene kadar öncesinde ki bayrama nazaran bu sene çok daha olacağını düşündüklerini açıkladı.

Yorumlar (0)