Bayraktar TB2 SİHA’ları için yeni talip: Asya ülkesi satın alacak

Baykar tarafından üretimi sağlanan TB2 SİHA'nın alıcıları gün geçtikçe artıyor. SİHA’lara talip olan yeni bir ülkede Bangladeş oldu.

GÜNDEM 26.07.2022, 11:34
Bayraktar TB2 SİHA’ları için yeni talip: Asya ülkesi satın alacak

Savunma sanayisinde Türkiye'nin yerlileşme adımları tek tek meyvesini vermeyi sürdürüyor. Özellikle Baykar tarafından üretimi sağlanan SİHA ve TB2 İHA’lar bütün dünya üzerinde yoğun bir talep alıyor. SİHA’lara talip olan ülkeler arasında Bangladeş’te katılım sağladı. Bangladeş yönetimi ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Bayraktar TB2 satışı için anlaşmaya gidildiği duyuruldu.

Türkiye ve Bangladeş imzaları attı

Bangladeş yönetiminin, Türk heyeti ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Bayraktar TB2 satın alımında ortak noktaya varıldığı ifade edildi.

Türkiye’nin Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, İHA üreticisi Baykar Teknoloji ve Bangladeş Silahlı Kuvvetleri arasında anlaşmaya varılan TB2 SİHA satışına dikkat çekerek, “Baykar ve Bangladeş Silahlı Kuvvetleri TB2 SİHA satışı konusunda anlaşmaya sağladı. Ayrıntıları veremem fakat Türkiye ve Bangladeş arasında İHA hususunda bir iş birliği gerçekleştiğini doğrulayabilirim” dedi.

Toplamda 23 ülkeye satış yapıldı

Diğer bir taraftan şu zamana kadar toplamda 22 ülkeye TB2 SİHA satışı gerçekleştirildi. Bayraktar TB2 SİHA’ları adına ise 22 ülke kapsamında ihracat sözleşmesine imza atıldı. Gerçekleştirilen sözleşmeler noktasında Bayraktar TB2 SİHA'larının teslimatları devam ederken, Bayraktar yer sistemlerinin ve AKINCI TİHA’ların 2023 senesinden itibaren devamlı şekilde teslim edilmesi planlanıyor.

2021 senesinde 664 milyon dolar tutarında S/İHA sistemi ihracatı oluşturan Baykar, Türkiye İhracatçılar Meclisince yayınlanan bilgilere göre havacılık ve savunma sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren şirket oldu. Bangladeş’in de bu ülkeler arasına girmesi ile beraber sayı 23'e ulaşmış oldu.

Yorumlar (0)