Baykal’ın özel görüntülerini sızdıran şüpheliler hakkında karar verildi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın özel görüntülerini sızdıran ve bunu basın üzerinden birçok noktaya yaymakla yargılanan 2 eski polis memuru hakkında karar verildi. 

GÜNDEM 25.05.2022, 10:58 25.05.2022, 14:52
Baykal’ın özel görüntülerini sızdıran şüpheliler hakkında karar verildi

Deniz Baykal’ın yanı sıra, aralarında bazı eski MHP yöneticilerinin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin de bulunduğu kayıtları sızdırmak ve dağıtmak suçlaması ile yargılanan 2 eski polis memuru, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Şüpheliler, hücre evinde yakalandı

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, özel hayatlara ilişkin görüntülerin basın üzerinden yayılmasına ve daha geniş kitlelere ulaştırılmasına vesile olan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği açıkladı. Yargılama süreci devam eden ve geçmiş yıllarda görevlerinden ihraç edilen 2 eski polis memurunun yakalandığı duyurulan açıklamada, şüphelilerin hücre evinde saklandıkları belirtildi. 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Silahlı terör örgütü mensubu olmak suçlarından toplam 9 yıl 6 ay hapis cezası ile yargılanan ve geçmiş dönemde görevlerinden ihraç edilen eski polis memurları A.B. ve A.Y.E., ilimizde gizlendikleri ve örgüte ait olduğu tespit edilen hücre evinde başarılı bir operasyon ile yakalanmışlardır. 23 Mayıs tarihinde Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şüpheli şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)