Baykal'ın kızından Kılıçdaroğlu'na salvolar

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, seçim yenilgisine rağmen CHP'den istifa edeceğine dair bir açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu'na "diktatör" yakıştırması yaptı. "En yanlış adayla seçime girildi." diyen Baykal, "Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin devamını sağlayacak birisi partinin başına gelmezse CHP eriyip gidecektir." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 29.05.2023, 02:35 29.05.2023, 18:15 Hakan Öksüz
Baykal'ın kızından Kılıçdaroğlu'na salvolar

Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Erdoğan'a kaybeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sonuçların belli olmasının ardından yaptığı ilk açıklamada "yola devam" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'nun istifa etmeyeceği sinyalini vermesi, bazı muhalif isimlerin tepkisine yol açtı. 

"En yanlış adayla seçime girildi"

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, istifa edeceğine dair bir işaret vermeyen Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu. Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerektiğini kaydeden Aslı Baykal, "En yanlış adayla seçime girildi. Kemal Bey partiyi ele geçirdikten sonra kuruluş vatandaşlarla helalleştiği gibi kuruluş ilkeleriyle de helalleşti." dedi.

"Aksi halde CHP eriyip gidecektir"

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren herkesin linç kampanyasına maruz kaldığını belirten Aslı Baykal, "Şimdi Kemal Bey ile birlikte onun gibi düşünen bütün yöneticiler de helalleşmeli. İktidarda veya muhalefette olsun fark etmez, Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin devamı, partinin görevidir. Bunu sağlayacak birisi partiyi devralmalıdır. Seçim dönemi gibi bahanelerle dahi olsa Kemal Bey'i destekleyerek ilkesizliğe boyun eğen birilerinin başa gelmesi halinde ise CHP eriyip gidecektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)