Batman'da petrol boru hattında sızıntı: Çalışmalar başlatıldı

BOTAŞ’a ait olan Batman Çayı üstünden geçen boru hattında gece vakitlerinde sızıntı meydana geldi. Bölgeye ulaşan ekipler, çaya karışan petrolün arındırılması adına çalışma başlattı.

GÜNDEM 23.03.2023, 10:49 23.03.2023, 10:55
Batman'da petrol boru hattında sızıntı: Çalışmalar başlatıldı

BOTAŞ'ın Batman Çayı üstünden geçmekte olan boru hattında günün geç saatlerinde, Balpınar beldesi ile Mirzabey köyü arasında yer alan Balpınar kum ocağı konumunda petrol sızıntısı gerçekleşti. Petrol sızıntısının Balpınar ve Mirzabey vanaları arasında görüldüğünün belirlenmesiyle beraber her iki vananın da kapatıldığı duyuruldu.

Boru hattı kapatıldı

Batman Valiliği tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, sızıntı sebebiyle boru hattının faaliyete durdurulduğu, Batman Çayı’na akan petrolü arındırmaya çalışma işleminin devam ettiğine işaret edilerek şu ifadelerde bulunuldu: “BOTAŞ’ın Batman Çayı üstünden geçmekte olan boru hattı üzerinde, 23 Mart 2023 tarihinde gece vakitlerinde Balğınar beldesi ile Mirzabey köyü ile arasında yer alan Balpınar kum ocağı konumunda petrol sızıntısı gerçekleşmiştir. Petrol sızıntısının Balpınar ve Mirzabey vanalarında meydana geldiğinin belirlenmesi ile beraber her iki vana da faaliyete kapatılmıştır. Boru hattında bulunan petrolün karada bir havuz içerisinde bir araya getirilerek bertaraf edilmesine dair AFAD, DSİ, BOTAŞ, Batman İl Özel İdaresi ve Batman Belediyesi ekipleri tarafından çalışma sağlanmaktadır. Öte yandan Batman Çayı’na akan petrolün arındırılmasına dair çalışma başlatılmıştır.”

“En kısa süre içerisinde faaliyete alınacaktır”

BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede ise onarım ve temizleme faaliyetlerinin sonrasında boru hattının yeniden devreye sokulacağı ifade edildi.

BOTAŞ çalışmaların başladığını ifade ederek şu açıklamada bulundu: “Sızıntı, Batman- Dörtyol ham petrol boru hattının ortalama 507’nci kilometresinde meydana gelmiştir. BOTAŞ acil müdahale ekiplerimiz bölgeye gönderilmiş olup, ekiplerimizce gereken çevre önlemleri alınarak müdahale faaliyetlerine hızlı bir şekilde başlanmıştır. Faaliyetlerin tamamlanması ile beraber petrol boru hattı en kısa zaman içerisinde devreye sokulacaktır.”

Yorumlar (0)